Innovations

XS4 Sifting

XS4 Sifting is een nieuw concept voor hoge capaciteit poedercontrole (15 tot 70 ton per uur) en geschikt voor vrijwel elk nieuw of bestaand (pneumatisch) transportsysteem rond bulkwagens, silo’s, losinstallaties en process-technieken. De extra solide centrifugaalzeef brengt het zeefgoed met ronddraaiende bladen in beweging zodat zelfs de fijnste poederdeeltjes (d50 5 μm tot 200 μm), snel de zeef passeren. En met de juiste combinatie van de roteersnelheid, zeeffijnheid en –lengte bereikt u altijd elk gewenst zeefresultaat.

Een nieuwe techniek voor hoge capaciteit poedercontrole in nieuwe én bestaande installaties
Dat poederverwerkende bedrijven in de food, feed en pharmasector steeds vaker te maken krijgen met strenge regels rond voedselveiligheid, kwaliteit, traceerhaarheid en stof- en explosiegevaar is niets nieuws. Veel leveranciers en verwerkers van poedervormige grondstoffen zijn daarom continue op zoek naar effectievere methoden om poedervormige stoffen aan snelle en betrouwbare kwaliteitscontroles te onderwerpen. Met name het controleren van binnenkomende of uitgaande poeders op de aanwezigheid van verpakkingsresten, metaaldeeltjes, steentjes, korrels, klontjes en andere verontreinigingen, staat volop in de belangstelling. Dinnissen Process Technology ontwikkelde daarom XS4 Sifting, een nieuwe techniek waarmee zelfs grote partijen van de allerfijnste poeders snel en betrouwbaar kunnen worden gecontroleerd.

Meest fijne poeders en extra hoge betrouwbaarheidseisen
XS4 Sifting van Dinnissen is een nieuwe methode voor hoge capaciteit poedercontrole die kan worden geïntegreerd in vrijwel elk nieuw of bestaand (pneumatisch) transportsysteem rond bijvoorbeeld bulkwagens, silo's, losinstallaties en process-technieken. De basis voor XS4 Sifting is een centrifugaalzeef waarbij het zeefgoed met een speciale ingebouwd invoersysteem in de zeefkamer wordt geleid en met ronddraaiende bladen in beweging wordt gebracht. Fijne poederdelen passeren op deze manier als in een centrifuge de zeef, terwijl grotere delen direct naar achteren worden getransporteerd. Door de juiste combinatie van roteersnelheid, zeeffijnheid en -lengte kan vrijwel elk gewenst zeefresultaat worden bereikt. Zo is het mogelijk om enorme capaciteiten te bereiken die oplopen van 15 tot wel 70 ton per uur en zijn zelfs de allerfijnste poeders (van d50 5 μm tot 200 μm) uiterst snel te verwerken.

Extra solide zeven met uitgekiende zeefbescherming
XS4 Sifting van Dinnissen is verkrijgbaar in uiteenlopende afmetingen van de zeefcilinder (tot ongeveer 1500mm) zodat het ook mogelijk is deze techniek (compact) toe te passen in bestaande productielijnen. De uiteenlopende toepasbaarheid van XS4 Sifting biedt bovendien de kans te kiezen voor een extra groot zeefoppervlakte voor nog meer zekerheid. XS4 Sifting van Dinnissen verdeelt de zeefstof bijzonder gelijkmatig over de zeef zodat deze evenwichtig wordt belast en slijtage zoveel mogelijk wordt beperkt. De zeven binnen het nieuwe poedercontrolesysteem zijn door een speciale constructie extra solide. Daarnaast worden ze ook nog eens beschermd tegen zware voorwerpen als stenen door extra ingebouwde zeefbeveiligers. Een uitgekiend inspectiesysteem binnen XS4 Sifting zorgt er tenslotte voor dat de controle van de zeefmazen snel en heel eenvoudig kan plaatsvinden.Dit bestand is van het type pdf (Acrobat Reader document)  XS4 Sifting (33,27 KB)

Innovations

Every problem, even the most complex one, has its own specific solution. We don't think in terms of limitations but in terms of possibilities. That is also why we are effective in developing solutions for practically any conceivable application. Challenge the Natural Innovators!
Saturday January, 25
Nederlands English