News

Automatisch monsternamesysteem tijdens Empack in Den Bosch en Solids in AntwerpenBedrijven in de food, feed, farmacie en chemie die representatieve monsternames efficiënt, nauwgezet en betrouwbaar willen organiseren, zijn daarvoor aangewezen op handmatige monsternames. Arbeidsintensief, in veel gevallen niet praktisch en altijd minder betrouwbaar dan automatische systemen. Daarom ontwikkelde Dinnissen Process Technology een nieuw volledig automatisch monsternamesysteem. Het systeem voldoet aan de actuele criteria van de EHEDG (Europese Hygienic Engineering & Design Group) en kan worden ingezet als automatisch monsternamesysteem bij ingaande, tussentijdse of uitgaande productstromen. Het gloednieuwe monsternamesysteem is te zien tijdens de Empack in Den Bosch en de Solids in Antwerpen.

Monsters met juiste frequentie, volume en gewicht in continue en batchmatige processen
Bedrijven willen en moeten voldoen aan steeds strengere eisen op het gebied van veiligheiden kwaliteit. Microbiologische of kwaliteitsmonsters van inkomende ingrediënten, producten in bereiding en uitgaande producten, zijn fundamenteel. De toegevoegde waarde ervan neemt nog verder toe als de monsters consequent en nauwkeurig worden genomen. Dinnissen Process Technology ontwikkelde daarom een automatisch monsternamesysteem waarmee aan al deze eisen wordt voldaan. Het systeem kan worden ingezet in continue- of batchmatige productieprocessen waarin droge poeders, korrels of granulaten de basis vormen. Nadat vooraf exact de frequentie, het volume en het gewicht van de monstername is bepaald, voert het monstername systeem haar opdrachten trouw uit. De monsters worden opgevangen in een laboratoriumbeker of monsterzakje vastgeklemd in een veilige en snelle tri-clamp koppeling. Daaruit kunnen ze in een handomdraai worden verwijderd. Het nieuwe monsternamesysteem van Dinnissen Process Technology heeft een capaciteit van 25 tot 1000 gram per monster. Het systeem kan worden toegepast in nieuwe en bestaande productieprocessen op de meest uiteenlopende locaties zoals in vulposities, silo's, transportsystemen, meng en verpakkingsinstallaties. Het automatische monsternamesysteem is snel en gemakkelijk te reinigen zodat besmetting van de productstroom of de monsters wordt voorkomen.

Arbeidsbesparend en oplossing voor lastige situaties
Met het automatische monsternamesysteem wil Dinnissen de betrouwbaarheid van monsternames vergroten. Het automatische monsternamesysteem is arbeidsbesparend en biedt uitkomst bij moeilijk bereikbare monstername locaties, volcontinu producties en andere onpraktische situaties.  Meer informatie over dit nieuwe systeem vindt u op de stand van Dinnissen tijdens de Empack in de Brabanthallen in Den Bosch (stand H301) en tijdens de Solids in Antwerp Expo in Antwerpen (stand D1023). Dinnissen presenteert deze noviteit bovendien tijdens de Powtech in Nurnberg (Hall 4 / Stand 4-323).About Dinnissen

Dinnissen Process Technology offers you a unique mix of expertise plus contracting and manufacturing facilities: from a stand-alone machine to a complete turnkey system, from pre-engineering to project management, and from design to assembly to start-up. Our one-stop shopping concept enables us to operate independently of third-party suppliers. Our extensive international network ensures that we can deliver anywhere in the world.

Sunday December, 15
Nederlands English