News

Automatisch zeefwisselsysteem voor hamermolens

Besparing op arbeidstijd, stilstandtijd en productieverlies

Grondstoffen malen, breken en microniseren tot exact de juiste deeltjesgrootte en structuur, om ze vervolgens te verwerken tot het gewenste eindproduct. Dinnissen Process Technology is gespecialiseerd in complete maalsystemen bestaande uit (een combinatie van) hamermolens, walsenmolens, messenmolens of brekers. Dinnissen ontwikkelt deze systemen op maat. Dat maakt ze geschikt voor vrijwel elke uitdaging zoals energiebesparing, extra hygiëne, flexibele instelbaarheid, stofdichtheid of beveiliging tegen explosiegevaar. Nieuw van Dinnissen is een automatisch zeefwisselsysteem voor hamermolens. Dinnissen Process Technologie introduceert dit systeem tijdens de beurs Industrial Processing van 5-8 oktober 2010 in Utrecht.

De juiste zeefplaat als garantie voor het juiste eindresultaat
Hamermolens zijn speciaal geschikt voor het malen van zachte tot middelharde (matig vethoudende, vezelachtige en kristallijnen) producten zoals granen, suikers en mineralen tot fijnheden van 150 micron tot 3 mm (D99 <800 micron -<4 mm). In de hamermolen slingeren vrijhangende slaghamers met hoge snelheid rond in de maalkamer. Afhankelijk van de eigenschappen van de te vermalen componenten gebruikt Dinnissen daarvoor enkele hamers, dubbele hamers of T-hamers. De centrifugaalkracht die zo ontstaat, slaat het maalgoed fijn tegen de speciale breekplaten aan de binnenzijde van de maalkamer. Via de uitwisselbare zeef verlaat het vermaalde product de maalapplicatie. Juist de eigenschappen van deze zeefplaten zijn cruciaal voor het bepalen van het gewenste eindresultaat. Perforatievorm, zeefdikte en het materiaal van de zeef bepalen factoren als doorlaatbaarheid, sterkte en de effectiviteit van het zeefproces. Door de inzet van de juiste zeef kan nauwkeurig worden gestuurd op factoren als uniformiteit in afmeting en vorm, tollerantieniveau, snelheid van het zeefproces en energieverbruik. Om de gegarandeerde inzet van de juiste zeefplaat te vergemakkelijken, ontwikkelde Dinnissen een automatisch zeefwisselsysteem voor hamermolens.

Zeefwisselaar biedt snelheid, gemak en zekerheid
Het automatische zeefwisselsysteem van Dinnissen biedt snelheid, gemak en zekerheid in situaties waarin regelmatig wordt gewisseld van product. De automatische zeefwisselaar biedt plaats aan 3 tot 5 zeefhouders die elk ruimte hebben voor twee zeefelementen. Het automatische zeefwisselsysteem regelt volledig automatisch de plaatsing van de juiste zeefplaten in de zeefhouder en het inbrengen van de juiste zeefplaten vanuit de zeefhouder in de hamermoler. Na het beëindigen van het productieproces regelt de zeefwisselaar ook het verwijderen van de zeefplaten uit de hamermolen en het opbergen ervan in de zeefhouders. De automatische zeefwisselaar maakt het mogelijk zeefplaten in hamermolens automatisch te wisselen zodat de stilstandtijd wordt geminimaliseerd en productieverlies wordt voorkomen. De automatische zeefwisselaar kan ook worden uitgevoerd met een zeefdetectiesysteem of een intelligent camerasysteem. Daarmee is het mogelijk beschadigingen vanuit de controlekamer te signaleren.About Dinnissen

Dinnissen Process Technology offers you a unique mix of expertise plus contracting and manufacturing facilities: from a stand-alone machine to a complete turnkey system, from pre-engineering to project management, and from design to assembly to start-up. Our one-stop shopping concept enables us to operate independently of third-party suppliers. Our extensive international network ensures that we can deliver anywhere in the world.

Sunday December, 15
Nederlands English