News

De 5in1 Pegasus® Menger bekroond tot Innovator door Process Innovatie Prijs 2012
Eén investering voor het multifunctioneel bereiden van levensmiddelen

De nieuwe 5in1 Pegasus Menger van Dinnissen is door de Process Innovatie Prijs 2012 bekroond tot Innovator. De jury koos de inzending van Dinnissen uit de 23 inzendingen vanwege haar zeer innovatieve karakter en de economische waarde die het heeft voor bedrijven in de procesindustrie. De prijs is het initiatief van de branchevereniging Machevo, Bulk en beursorganisatie VNU Exhibitions en wordt uitgereikt op de eerste dag van de vakbeurs Industrial Processing. Met de 5in1 Pegasus Menger van Dinnissen kunnen met één investering processtappen als mengen, vacuüm coaten, drogen, ontkiemen en aanzuren worden uitgevoerd. Ondernemers besparen daardoor bedrijfsruimte en procesapparatuur. Ze kunnen met één investering, uiteenlopende producten produceren. Andere voordelen zijn de energiebesparing en de snelle reiniging van het productieproces.

Mengen, vacuüm coaten, drogen, ontkiemen en aanzuren met één investering
De dubbelassige Pegasus® Menger behoort tot één van de meest verkochte producten van Dinnissen Process Technology. De menger dankt haar populariteit aan het dubbelassige mengmechanisme dat poeders, korrels en granulaten, snel en efficiënt mengt door ze luchtig op te werpen. Nieuw is de 5in1 Pegasus® Menger van Dinnissen waarmee met één en dezelfde menger, vijf verschillende processtappen kunnen worden uigevoerd. Naast het mengen kan de installatie worden gebruikt voor het vacuüm coaten, drogen, ontkiemen en aanzuren van producten. Zo kunnen tot 18 verschillende vloeistoffen zoals olieën en aroma's  in de menger worden gesproeid. De fijn vernevelde vloeistofdeeltjes vermengen zich homogeen met de opgeworpen droge grondstoffen. Ze omhullen daarbij elk productdeeltje, zonder te klonteren of te kleven. Met de vacuümfunctie in de Pegasus® Menger kunnen aangebrachte vloeistoffen, snel tot diep in de korrel worden gezogen. Het is zelfs mogelijk om meerdere laagjes op korrels en geëxtrudeerde producten aan te brengen en om te variëren met het vacuüm proces. Van dezelfde vacuümfunctie wordt ook gebruikt gemaakt bij het droogproces. In een vacuümomgeving is het kookpunt van producten immers verlaagd. Daardoor kan Dinnissen bij lage temperaturen vocht onttrekken aan producten terwijl de smaak, kleur en de functionele werking van stoffen zoals vitaminen en enzymen wordt behouden. Producten waarbij een extra hoge graad van hygiëne is vereist, kunnen in de Pegasus® Menger een speciale warmtebehandeling met stoom ondergaan. Zo worden micro-organismen tijdens het mengproces gedood. Producten kunnen in de Pegasus 5in1 Menger een innovatieve finishig touch behandeling doorstaan. Op de poeders, korrels en granulaten wordt dan een zure poeder aangebracht waarna een behandeling met stoom volgt. Door de natuurlijke reactie in het product, ontstaat een aangenaam fris-zuur smaakeffect.

Besparing in kosten voor bedrijfsruimte, procesapparatuur, reiniging en energieDe nieuwe 5in1 Pegasus® Menger is vooral interessant voor het snel, efficiënt en homogeen produceren van gearomatiseerde producten met een hoge hygiëne-eis en een friszure smaaksensatie zoals thee, cereals, (krokante) zoetwaren en snacks. Het tegelijkertijd uitvoeren van vijf processtappen in één compacte mengunit vergt een aanzienlijke lagere investering en minder bedrijfsruimte. De 5in1 Pegasus Menger is energiezuinig en levert voordelen op bij het snel en grondig reinigen van het productieproces. Meer informatie over de 5in1 Pegasus® Menger vindt u op stand  10 B 038 van Dinnissen Process Technology tijdens de Industrial Processing in Utrecht.

About Dinnissen

Dinnissen Process Technology offers you a unique mix of expertise plus contracting and manufacturing facilities: from a stand-alone machine to a complete turnkey system, from pre-engineering to project management, and from design to assembly to start-up. Our one-stop shopping concept enables us to operate independently of third-party suppliers. Our extensive international network ensures that we can deliver anywhere in the world.

Sunday December, 15
Nederlands English