News

Dinnissen brengt vernieuwd Easy to Clean Monsternamesysteem uit

Dinnissen brengt vernieuwd Easy to Clean Monsternamesysteem voor de high-end food- en farma industrie
Terwijl de eisen voor het hygiënisch produceren van high-end voedingsmiddelen en farmaceutische producten stijgen, neemt het verlangen naar goed reinigbare en contaminatievrije monstername systemen snel toe. Daarom ontwikkelde Dinnissen samen met haar afnemers een vernieuwde versie van haar automatische monstername systeem dat aanzienlijk sneller en grondiger is schoon te maken en de kans op besmetting van buitenaf fiks elimineert.
 
Ultra hygiënisch door uitneembaar binnenwerk en afneembare sensor adapter
Bedrijven in de high-end voedings- en geneesmiddelenindustrie willen en moeten voldoen aan steeds strengere eisen op het gebied van (voedsel)veiligheid en kwaliteit. Microbiologische of fysische monsters van producten vlak na het mengproces of net voor het verpakkingsproces, zijn voor hen fundamenteel. Het is belangrijk dat deze monsters consequent, nauwkeurig en zonder de geringste kans op besmetting van buitenaf worden genomen. Het vernieuwde monsternamesysteem neemt, net als haar voorganger, automatisch monsters af volgens de aangegeven frequentie, volume en gewicht. De samples  worden daarna opgevangen in een samplezakje of -beker. Het vernieuwde Easy to Clean monsternamesysteem is, in samenwerking met klanten, sterk verbeterd op het gebied van hygiëne en het voorkomen van contaminatie.  Zo is het binnenwerk van het nieuwe Easy to Clean monsternamesysteem opgebouwd uit één stuk kunststof zonder vuilgevoelige randen, naden en kieren. Het kunststof binnenwerk is metaal detecteerbaar en wordt voortaan uitgevoerd in een levensmiddelenvreemde kleur zodat ongewenste bestanddelen in één oogopslag kunnen worden opgemerkt. Het binnenwerk van het vernieuwde Easy to Clean monsternamesysteem kan zonder aanraking worden uitgenomen en (terug) geplaatst in het monsternamesysteem. Dat maakt dat elke kans op besmetting van de samples wordt voorkomen. De sensoren die het automatisch nemen van monsters mogelijk maken, zijn geïntegreerd in een afneembare kunststof adapter. De kunststof adapter met geïntegreerde sensoren kan in één handbeweging worden verwijderd. Daardoor is het vernieuwde monsternamesysteem nog sneller en beter schoon te maken.


Toegenomen functionaliteit door vereenvoudigd ontwerp
Het nieuwe monsternamesysteem van Dinnissen Process Technology is ontworpen volgens EHEDG en ATEX richtlijnen en heeft een capaciteit van 25 tot 1000 gram per monster. Het systeem is geschikt voor zowel een lucht- of atmosferische omgeving en kan worden toegepast in nieuwe en bestaande productieprocessen in bijvoorbeeld een valpijp of bunker. Hoewel de voordelen en functionaliteit van het nieuwe Easy to Clean Monstername systeem zijn toegenomen, is het ontwerp ervan juist vereenvoudigd. Het nieuwe Easy to Clean Monstername systeem is zo een mooi voorbeeld van multidisciplinair ontwerp waarin de hand van Dinnissen duidelijk wordt herkend.About Dinnissen

Dinnissen Process Technology offers you a unique mix of expertise plus contracting and manufacturing facilities: from a stand-alone machine to a complete turnkey system, from pre-engineering to project management, and from design to assembly to start-up. Our one-stop shopping concept enables us to operate independently of third-party suppliers. Our extensive international network ensures that we can deliver anywhere in the world.

Monday December, 16
Nederlands English