News

Dinnissen lanceert All-in-One Mixing concept

Kostenbesparend en contaminatie vrij mengconcept  tilt, kantelt, leegt, mengt en vult vaten vanaf één locatie

Het nieuwe "All-in-One" Mixing concept van Dinnissen tilt, kantelt, leegt, mengt en vult vaten binnen één compact en uitgekiend mengconcept. In haar streven om haar nieuwe mengconcept zo lean mogelijk uit te voeren, concentreerde Dinnissen zich op het elimineren van zoveel mogelijk handelingen en het verbeteren van de kwaliteit van het eindproduct. Het “All-in-One” Mixing concept is vooral geschikt voor situaties waarin het voorkomen van contaminatie en het snel en gemakkelijk wisselen van recepten belangrijk zijn.

Compleet mengconcept voor inclusief slim legen en vullen van vaten

Het “All-in-One” Mixing concept is een complete oplossing voor het mengen van poeders, korrels en granulaten inclusief het legen en vullen van vaten of containers. Het concept elimineert transportsystemen en tussenopslag en richt zich volkomen op eenvoud, arbeidsbesparing en het voorkomen van contaminatie. In het nieuwe mengconcept plaatst de procesoperator een vat of container met alle benodigde ingrediënten in de speciale lift. De lift tilt het vat omhoog en wordt stofdicht aangedokt. Het vat kantelt daarna automatisch en wordt aangesloten op de menger waarna het met  behulp van een speciaal luchtreinigingssysteem, restloos geleegd wordt in de dubbelassige Pegasus® Menger van Dinnissen. Daar worden de ingrediënten behoedzaam opgeworpen en razendsnel gemengd. De unieke gefluïdiseerde zone die tijdens het opwerpen ontstaat, maakt de multifunctionele procesunit geschikt om uiterst homogeen, behoedzaam, snel en energiezuinig te mengen. Na het mengproces wordt het aanvoervat dat aan het begin van het productieproces nog restloos werd geleegd, automatisch gevuld met het eindproduct. Daarvoor ontwierp  Dinnissen een lift die niet alleen kan heffen maar ook kan kantelen en automatisch lineair verplaatsbaar is. Door ook de Pegasus menger te heffen, kan het aanvoervat aan het einde van het productieproces weer gevuld worden met het eindproduct. Hierdoor slaagt Dinnissen erin om extra poederhandling en tussenopslag te elimineren. Deze uitgekiende oplossing voorkomt kosten voor schoonmaak, handling en opslag en voorkomt elke kans op contaminatie.

Hogere kwaliteit van het eindproduct

Het is mogelijk om het “All-in-One” Mixing concept uit te voeren met een mechanisme dat de Pegasus® Menger omlaag beweegt terwijl het aanvoervat omhoog wordt getild. Zo kunnen eventuele hoogte dillema’s worden opgelost. Binnen het nieuwe mengconcept kan gebruik worden gemaakt van atmosferisch mengen om de kans op explosies te elimineren. Binnen het concept kan de Slide Pegasus® Menger worden ingezet die gemakkelijk via een geleiderails opzij kan worden geschoven om de aan- en afvoer van de menger bereikbaar te maken voor hygiënisch schoonmaken. Het “All-in-One” Mixing concept van Dinnissen is door haar uitgekiende ontwerp compact en daardoor ruimtebesparend en gemakkelijker te integreren in nieuwe en bestaande productie processen. Doordat de aanvoer van ingrediënten via vaten plaatsvindt, treedt er minder breuk en schade op aan poeders, korrels en granulaten. Ook daardoor stijgt de kwaliteit van het eindproduct.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie over “All-in-One” Mixing op www.dinnissen.nl of bezoek de stand van Dinnissen tijdens de Achema.About Dinnissen

Dinnissen Process Technology offers you a unique mix of expertise plus contracting and manufacturing facilities: from a stand-alone machine to a complete turnkey system, from pre-engineering to project management, and from design to assembly to start-up. Our one-stop shopping concept enables us to operate independently of third-party suppliers. Our extensive international network ensures that we can deliver anywhere in the world.

Sunday December, 15
Nederlands English