News

Dinnissen presenteert XS4 Sifting

Garantie voor het snel, veilig en fijnmazig zeven van grote hoeveelheden poeders

Grote partijen fijne poeders, snel en betrouwbaar zeven. Tijdens de beurs Industrial Processing van 5 - 8 oktober 2010 in Utrecht, presenteert Dinnissen Process Technology het XS4 Sifting. Door de uitgekiende combinatie van roteersnelheid, Air Flow en zeeffijnheid, kunnen met deze technologie, grote hoeveelheden poeders, snel (30 tot 40 ton per uur), op zelfs de fijnste zeven (≤ 600 mµ) worden gecontroleerd. Door het compacte design kan XS4 Sifting worden geïntegreerd in vrijwel elk nieuw of bestaand (pneumatisch) transportsysteem rond bijvoorbeeld big-bags, bulkwagens, silo's, losinstallaties en process-technieken. XS4 Sifting kan worden voorzien van extra veiligheid- en hygiëne toepassingen. Het systeem is speciaal ontwikkeld voor bedrijven in de food en chemie.

Gegarandeerd voldoen aan hygiëne, kwaliteit- en Atexnormen
XS4 Sifting is door Dinnissen Process Technology in Sevenum ontwikkeld om bedrijven te laten voldoen aan strenge eisen op het gebied van hygiëne, voedselveiligheid, kwaliteitsnormen op het gebied van poederfijnheid en homogeniteit en Atex veiligheid. XS4 Sifting kan worden toegepast als extra schakel in de kwaliteitscontrole van bijvoorbeeld chemische producten en grondstoffen voor de feed, petfood en levensmiddelenindustrie zoals melkpoeders, cacao en zetmeel. Naast de toepassing van metaaldetectoren, magneten en monstername, bewijst XS4 Sifting haar dienst in het voorkomen van vervuiling, het reduceren van rework en het garanderen van de beloofde hoge eindkwaliteit.

Uitgekiende combinatie van roteersnelheid, Air Flow en zeeffijnheid
De basis voor XS4 Sifting is een centrifugaalzeef waarbij het zeefgoed met een speciaal ingebouwd invoersysteem in de zeefkamer wordt gebracht en via ronddraaiende bladen in beweging wordt gebracht. XS4 Sifting van Dinnissen verdeelt de zeefstof bijzonder gelijkmatig over de zeef zodat deze evenwichtig wordt belast en slijtage zoveel mogelijk wordt beperkt. Fijne poederdelen passeren op deze manier, eventueel ondersteund door Air Flow, als in een centrifuge de zeef. Grotere delen worden direct naar achteren getransporteerd en afgevoerd. Door de juiste combinatie van roteersnelheid, Air Flow, zeeffijnheid en -lengte van de zeef, kan vrijwel elk gewenst zeefresultaat worden bereikt. Zo is het mogelijk om zeefcapaciteiten te bereiken die oplopen van 15 tot wel 70 ton per uur en zijn zelfs poeders op de allerfijnste zeven (van 5 μm tot 600 μm) uiterst snel te verwerken. De zeven binnen het poedercontrolesysteem zijn door een speciale constructie extra solide. Daarnaast worden ze ook nog eens beschermd tegen zware voorwerpen door extra ingebouwde zeefbeveiligers.

Compact ontwerp integreerbaar in pneumatisch transportsysteem
XS4 Sifting van Dinnissen is verkrijgbaar in uiteenlopende afmetingen van de zeefcilinder (met een lengte tot ongeveer 1500 mm). Dat maakt het mogelijk deze techniek inline toe te passen in bestaande (pneumatische) transportlijnen (tot maximaal 2 bar overdruk). XS4 Sifting is voorzien van uitrijbare zeefkorven zodat de inspectie ervan, snel en gemakkelijk kan plaatsvinden. Het is mogelijk XS4 Sifting uit te rusten met CIP cleaning op basis van lucht (of gas) zodat de reiniging van de zeven (semi)automatisch kan plaatsvinden. XS4 Sifting is verkrijgbaar met een zeefdetectiesysteem of een intelligent camerasysteem. Hiermee kan vanuit de bedieningskamer (automatisch) controle op de zeefplaten worden gehouden. De uiteenlopende toepasbaarheid van XS4 Sifting biedt bovendien de kans te kiezen voor een extra groot zeefoppervlak voor nog meer zekerheid.About Dinnissen

Dinnissen Process Technology offers you a unique mix of expertise plus contracting and manufacturing facilities: from a stand-alone machine to a complete turnkey system, from pre-engineering to project management, and from design to assembly to start-up. Our one-stop shopping concept enables us to operate independently of third-party suppliers. Our extensive international network ensures that we can deliver anywhere in the world.

Monday December, 16
Nederlands English