News

Dry Cleaning in Place

Mengsystemen snel, efficiënt en hygiënisch reinigen op basis van lucht.

Speciaal voor bedrijven die hun meng- en transportsystemen op een snelle, efficiënte en hygiënische manier willen reinigen ontwikkelde Dinnissen Process Technology het volledig automatische Dry Cleaning in Place concept, op basis van lucht. De nieuwe techniek blaast weegbunkers, mengers en opvangbunkers voor 99,9% schoon en leeg. Het systeem is daarmee geschikt voor bedrijven in de feed, food en chemie en biedt vooral als voordeel het besparen op arbeidstijd, stilstandtijd bij productwissel, het voorkomen van verlies aan grondstoffen en het elimineren van klonteren, aankoeken (contaminatie) en microbiologische groei.

Volledig automatisch reinigen op basis van droge lucht
Bedrijven die hun mengsysteem na een productwissel willen reinigen doen dat vaak handmatig met klassieke schoonmaakmethoden zoals water, reinigingsmiddel, schoonkloppen en schoonvegen. Arbeidsintensief en niet altijd voldoende effectief. Het Dry Cleaning in Place concept reinigt mengsystemen volledig automatisch met behulp van krachtige luchtstoten en een intervalschakeling. Het nieuwe concept van Dinnissen bevat daarvoor persluchttankjes en speciale nossels die op cruciale punten in het mengsysteem worden geplaatst. Het schoonblazen gebeurt stap voor stap op basis van een intervalschakeling die voor het juiste verloop van het schoonmaakprogramma zorgt. Het schoonblazen start vanuit de weegbunker om vervolgens van voor naar achter (of van boven naar beneden), elk onderdeel uit de menger en opvangbunker met jetpulsen schoon te blazen. Elk gereinigd compartiment wordt automatisch met kleppen afgesloten om te voorkomen dat grondstofdeeltjes zich terugzetten naar voorliggende onderdelen. Een efficiënt afzuigsysteem voert weggeblazen stof en vuil af naar een hermetisch afgesloten deel. Dit garandeert een voor 99,9% schoon mengsysteem én haar omgeving. In situaties waarbij een nog hoger hygiëneniveau vereist is, kan Dry Cleaning in Place worden uitgebreid met aanvullende reinigingsmethoden van Dinnissen.

Besparing op arbeid, grondstofverlies en het verbeteren van het hygiëneniveau
Dry Cleaning in Place van Dinnissen biedt als belangrijk voordeel dat het reinigen volledig droog wordt uitgevoerd. Het ontbreken van elke vorm van (droge) vocht voorkomt aankoeken, klontervorming en groei van bacteriën en schimmels. Kostbare grondstoffen blijven na afvoer onaangetast en kunnen zonder problemen nog worden gebruikt. Het nieuwe concept is snel en volledig automatisch. Daarmee sparen bedrijven arbeid voor het schoonmaken. Ze verzekeren er zichzelf en hun afnemers van, dat reiniging volgens de vastgestelde norm plaatsvindt. Omdat Dry Cleaning in Place een razendsnelle reinigingsmethode is, besparen bedrijven op verlies van productietijd. De reinigingsgraad van 99,9% is een goede garantie voor hygiëne en arboveiligheid. Bedrijven die echter nog meer hygiëne willen, kunnen Dry Cleaning in Place aanvullen met extra voorzieningen uit het assortiment van Dinnissen zoals elektropolytisch gepolijste oppervlakten.

Dinnissen Process Technologie past Dry Cleaning in Place momenteel toe in de productie van graszaden, thee, voedingsmiddelen (zoals kruiden en specerijen) en chemische grondstoffen.About Dinnissen

Dinnissen Process Technology offers you a unique mix of expertise plus contracting and manufacturing facilities: from a stand-alone machine to a complete turnkey system, from pre-engineering to project management, and from design to assembly to start-up. Our one-stop shopping concept enables us to operate independently of third-party suppliers. Our extensive international network ensures that we can deliver anywhere in the world.

Sunday December, 15
Nederlands English