News

EfficiŽnt en energiezuinig drogen in de Pegasusģ Menger

Dinnissen Process Technologie ontwikkelde een nieuwe functie voor haar multifunctionele Pegasus® Menger waarmee bulk solids efficiënt en uitermate energiezuinig kunnen worden gedroogd. De nieuwe functie is op 27 en 28 maart 2013 te zien tijdens de Empack in Den Bosch en Solids in Antwerpen. De innovatie biedt besparingen in productieruimte en de aanschaf van procesapparatuur. Poeders, korrels en granulaten krijgen tijdens het drogen in de Pegasus® Menger geen kans om te klonteren of te beschadigen.

Dubbelassig paddle mechanisme creëert mechanisch Fluid Bed
De dubbelassige Pegasus® Menger behoort tot één van de meest verkochte producten van Dinnissen Process Technology. De menger dankt haar populariteit aan het dubbelassige paddle mechanisme dat poeders, korrels en granulaten luchtig opwerpt tijdens het mengen. Juist aan deze manier van mengen ontleent de Pegasus® Menger haar unieke voordelen. De unieke gefluïdiseerde zone die tijdens het opwerpen ontstaat, maakt de multifunctionele procesunit geschikt om uiterst behoedzaam, snel en energiezuinig te mengen. De nieuwe droogfunctie in de Pegasus® Menger maakt eveneens gebruikt van deze unieke gefluïdiseerde zone.

Geen luchtdruk en luchtcapaciteit nodig voor creatie Fluid Bed
De twee tegengesteld draaiende paddle assen in de multifunctionele Pegasus® Menger, werpen grondstoffen, behoedzaam en met gebruik van weinig energie (low shear) op. Daardoor ontstaat nauwelijks breuk aan het product. Exact op het moment dat poeders, korrels of granulaten luchtig worden opgeworpen, wordt voor het droogproces alleen warme lucht in de multifunctionele procesunit geïnjecteerd of gezogen. Dat kan tijdens of juist na het mengproces gebeuren. Zwevende grondstofdeeltjes vermengen zich juist dan gemakkelijk met de warme, droge lucht. Ze omhullen elk productdeeltje volledig. De warme luchtstroom droogt de grondstofdeeltjes gelijkmatig, snel en efficiënt. Het vermengen van droge, warme lucht met grondstoffen in de gefluïdiseerde zone, vereist geen druk en een veel minder capaciteit warme lucht per uur. Daardoor kan veel energie worden bespaard. Poeders, korrels en granulaten krijgen tijdens het drogen in de menger, geen kans om te klonteren of te beschadigen. Het tegelijkertijd uitvoeren van twee processtappen in één compacte mengunit levert voordelen op bij het snel en grondig reinigen van de procesunit. Het spreekt voor zich dat met het drogen in de multifunctionele procesunit binnen het productieproces en in de aanschaf van apparatuur wordt bespaard. De Pegasus® Unit blijkt een flexibel productie-instrument. Door het uitgekiende besturingsprogramma, kunnen producenten gemakkelijk variëren met de droogfunctie, mengtijd en -intensiteit. Dat maakt de menger geschikt om, binnen één productielijn, uiteenlopende producten te produceren en daarbij snel en gemakkelijk over te schakelen naar een ander recept. Óók als het gaat om kleine hoeveelheden.

Meer informatie over het drogen in de Pegasus® Menger vindt u op de stand van Dinnissen tijdens de Empack in de Brabanthallen in Den Bosch (stand H301) en tijdens de Solids in Antwerp Expo in Antwerpen (stand D1023). Dinnissen presenteert deze noviteit bovendien tijdens de Powtech in Nurnberg (Hall 4 / Stand 4-323).

About Dinnissen

Dinnissen Process Technology offers you a unique mix of expertise plus contracting and manufacturing facilities: from a stand-alone machine to a complete turnkey system, from pre-engineering to project management, and from design to assembly to start-up. Our one-stop shopping concept enables us to operate independently of third-party suppliers. Our extensive international network ensures that we can deliver anywhere in the world.

Sunday December, 15
Nederlands English