News

Hoogwaardige techniek voor het malen en breken van suikers in de zoetwarenindustrie

 

Tijdens de Interpack in Düsseldorf brengt Dinnissen Process Technology een nieuw maal- en breekconcept waarmee fabrikanten in de zoetwaren industrie op hoogwaardige wijze suikers, suiker- en zuurachtige ingrediënten kunnen malen en breken tot exact de juiste structuur. Dit biedt hen een oplossing om grondstoffen probleemloos in te nemen, door te voeren en te verwerken tot eindproducten met de juiste oplosbaarheid en eindkwaliteit. De nieuwe maaltechniek bevat een geïntegreerd zeefconcept waarmee de kwaliteit en voedselveiligheid van het ingaande en uitgaande product wordt gewaarborgd.

Exact de juiste maalstructuur voor een optimale kwaliteit en oplosbaarheid
Voor producenten in de zoetwarenindustrie is het malen en breken van suikers, suiker- en zuurachtige steeds vaker een vereiste om nieuwe producten te kunnen ontwikkelen. Zo speelt de juiste maalstructuur van grondstoffen een belangrijke rol bij het bereiken van de juiste oplosbaarheid en het voorkomen van segregatie en het verstuiven van producten. Verschillende ingrediënten in de zoetwarenindustrie kunnen elk volgens een eigen specifieke maalstructuur worden vermalen, om ze later in het productieproces samen te voegen tot één product dat voldoet aan alle specifieke kwaliteitseisen. Binnen het nieuwe maal- en breekconcept is het mogelijk bandbreedtes voor de fijnheid van ingrediënten in te stellen tussen de 150 en 400 mµ zodanig dat 95% van het gezeefde product aan deze kwaliteitseis voldoet. Dat is óók mogelijk als het gaat om kleine hoeveelheden. Het nieuwe concept van Dinnissen kan ook worden gebruikt om agglomeraten te malen of te breken bij de inname van grondstoffen. De productinname, doorvoer en verwerking van ingrediënten kan zo sneller en met minder kans op storingen verlopen. Het nieuwe maal- en breekconcept wordt momenteel toegepast in de productie van confituren, de chocolade-industrie, de productie van snoep- en zoetwaren en de productie van instant poeders.

Geïntegreerd zeefconcept voor gegarandeerde kwaliteit en voedselveiligheid
Het nieuwe concept voor de zoetwarenindustrie is voorzien van het XS4 Sifting® systeem. Dit hoge capaciteit poedercontrole systeem (15 tot 70 ton per uur) onderwerpt alle inkomende en uitgaande ingrediënten aan een betrouwbare kwaliteitscontrole. Daarmee worden steentjes, metaaldeeltjes, verpakkingsresten, korrels, klontjes en andere verontreinigingen, verwijderd. Dat biedt zekerheid in het kader van kwaliteit, voedselveiligheid en het voorkomen van explosiegevaar (Atex-veiligheid). De basis voor XS4 Sifting is een centrifugaalzeef waarbij het zeefgoed met een speciaal ingebouwd invoersysteem in de zeefkamer wordt geleid en met ronddraaiende bladen in beweging wordt gebracht. Fijne poederdeeltjes passeren op deze manier als in een centrifuge de zeef, terwijl grotere delen direct naar achteren worden getransporteerd. Door de juiste combinatie van roteersnelheid, zeeffijnheid en -lengte kan vrijwel elk gewenst zeefresultaat worden bereikt. Zo is het mogelijk om enorme capaciteiten te bereiken die oplopen van 15 tot wel 70 ton per uur. Zelfs de allerfijnste poeders (van d50 5 μm tot 200 μm) zijn uiterst snel te verwerken. XS4 Sifting kan worden gecombineerd met een automatische magneetcontrole om de zeven en procesapparatuur te beschermen tegen metaaldeeltjes.About Dinnissen

Dinnissen Process Technology offers you a unique mix of expertise plus contracting and manufacturing facilities: from a stand-alone machine to a complete turnkey system, from pre-engineering to project management, and from design to assembly to start-up. Our one-stop shopping concept enables us to operate independently of third-party suppliers. Our extensive international network ensures that we can deliver anywhere in the world.

Sunday December, 15
Nederlands English