News

Magi-Mill® NL

Magi-Mill® flexibele methode voor de productie van uiteenlopende maalstructuren in diervoeders

Het produceren van diervoeders volgens uiteenlopende maalstructuren kan momenteel rekenen op een grote belangstelling van veevoerproducenten overal ter wereld. Niet alleen vraagt een toenemend aantal veehouders om specifieke structuureigenschappen van diervoeders voor hun bedrijven, ook veevoerproducenten zijn steeds vaker overtuigd van de voordelen om diervoeders binnen hun productielijnen volgens verschillende maalstructuren te kunnen produceren. Dinnissen Process Technology biedt voerproducenten en hun afnemers een nieuwe uiterst innovatieve oplossing om snel én efficiënt aan deze toenemende behoefte te kunnen voldoen.

Optimale verteerbaarheid door de juiste maalstructuur
Het flexibel kunnen produceren van veevoeders met verschillende, met name grovere maalstructuren, is de laatste tijd sterk in opkomst. Deze ontwikkeling is ingegeven door het streven naar een zo goed mogelijke verteerbaarheid van voeding door dieren. Dieren stellen in elke fase van hun leven nu eenmaal andere eisen aan de structuur van de voerkorrel om het voer zo goed mogelijk op te kunnen nemen. Veehouders die hierop zo goed mogelijk inspelen kunnen aantrekkelijke winsten behalen. Steeds vaker stellen zij daarom specifieke wensen aan de structuur van veevoer en willen voerproducenten aan deze eisen en wensen voldoen. Het binnen de productielijn snel en efficiënt voer met de juiste maalstructuur kunnen produceren wordt daarom dus steeds belangrijker.

Energiebesparing en voorkoming van verspilling
Naast het streven naar optimale verteerbaarheid van voer door te zorgen voor de juiste maalstructuur, gaan er steeds meer stemmen op voor het besparen van energie en het voorkomen van voerverspilling door te variëren met maalstructuren. Want waarom voer onnodig fijn malen als dit geen extra waarde voor het dier oplevert? Fijne voersoorten vergen nu eenmaal veel meer energie in het maal- en productieproces en leveren  bovendien meer vervuiling op tijdens het transport in bulkwagens en voersystemen. Bovendien hebben dieren de neiging minder te morsen met grovere voerstructuren en zijn ze instaat grovere voersoorten beter op te nemen dan fijnere. Door rekening te houden met de optimale voerstructuur kan er naast een betere verteerbaarheid dus ook worden ingespeeld op kostenbesparing door het voorkomen van energie- en voerverspilling.

Magi-Mill® switchen, combineren en variëren met bestaande maaltechnieken.
Magi-Mill® is een nieuw uniek maalconcept van Dinnissen Process technology waarmee fabrikanten multi-flexibel veevoercomponenten kunnen malen en mixen. Het concept maakt gebruik van bestaande, vertrouwde maaltechnieken en voegt daar een scala aan innovatieve procestechnische oplossingen aan toe zodat voerfabrikanten snel en gemakkelijk kunnen switchen, combineren en variëren met maalprocessen. Daardoor is het mogelijk een eindeloos scala aan maalstructuren te produceren én te combineren en kan voortaan zonder veel moeite aan elke wens met betrekking tot maalstructuur worden voldaan. Zo kunnen verschillende voercomponenten elk volgens een zeer specifieke maalstructuur gemalen worden en vervolgens later in het productieproces worden samengevoegd tot één voerproduct dat voldoet aan zeer specifieke eisen en wensen van afnemers. Maar ook het omgekeerde is mogelijk. Bestaande voersoorten kunnen met de Magi-Mill  volgens de vertrouwde kwaliteitseisen worden geproduceerd uitgaande van de meest efficiënte maalwijze zodat energie wordt bespaard en verspilling en vervuiling zo veel mogelijk wordt voorkomen. Óók als het gaat om kleine voerhoeveelheden.

Snel en uiterst homogeen mengen met de Pegasus Snelmenger
Naast het scala aan technische oplossingen om tussen maaltechnieken te switchen en maaltechnieken te combineren en te variëren bestaat het Magi-Mill maalconcept van Dinnissen Process Technology standaard uit de befaamde Pegasus Snelmenger van het bedrijf waarmee charges van zowel vaste als vloeistoffen, snel (20 tot 30 charges van 5 tot 7 ton per uur) tot een uiterst homogeen resultaat (<4% variatiecoëfficiënt) vermengd kunnen worden.Magi-Mill® (Klik voor een grote weergave)

About Dinnissen

Dinnissen Process Technology offers you a unique mix of expertise plus contracting and manufacturing facilities: from a stand-alone machine to a complete turnkey system, from pre-engineering to project management, and from design to assembly to start-up. Our one-stop shopping concept enables us to operate independently of third-party suppliers. Our extensive international network ensures that we can deliver anywhere in the world.

Tuesday December, 10
Nederlands English