News

Mengvoer op maat

Elke veehouder een eigen assortiment mengvoederproducten, dat exclusief volgens zijn eigen wensen en inzichten wordt geproduceerd. De nieuwste mengvoerproductietechnieken van Dinnissen Process Technology maken het mogelijk om te variëren met maalstructuren, de temperatuur in de expander, het vormen en afwerken van de korrel en het doseren en aanbrengen van micro-ingrediënten. Zo ontstaan multiflexibele mengvoerproductielijnen waarmee snel en hygiënisch wordt overgestapt naar de productie van mengvoer volgens een ander recept. Deze nieuwe ontwikkelingen bieden veehouders de kans voer op maat te laten maken om zo de bedrijfsresultaten te kunnen sturen. Bovendien is het mogelijk om de voerkosten in de hand te houden en de mestuitstoot gunstig te beïnvloeden.

Om productielijnen in de mengvoersector multiflexibel te maken en snel en hygiënisch om te kunnen schakelen naar nieuwe voerrecepten ontwikkelde Dinnissen Process Technology twee basisconcepten: Magi-mill® en Magi-con®.  Magi-mill® is een flexibel maalconcept waarmee basisingrediënten snel en gemakkelijk tot de juiste fijnheid, de meest optimale structuur kunnen worden vermalen. De grondstoffen kunnen vervolgens intensief worden bewerkt om de verteerbaarheid ervan te optimaliseren. Welke combinatie van maalstructuren en bewerking wordt gekozen hangt af van de klant, soort grondstof, soort dier en de levensfase waarin het dier zich bevindt. Zo worden mengvoeders beter afgestemd op de behoefte van dieren in elke fase van hun leven.

Met Magi-con® kan een grote hoeveelheid micro-ingrediënten volgens exact de juiste hoeveelheid en onder de meest ideale omstandigheden van temperatuur, druk en verblijftijd worden toegevoegd en vermengd met meel en korrels. Magi-con® biedt mogelijkheden om te variëren met het percentage vet of olie dat voor of juist na de pers meer of minder diep in de korrel wordt aangebracht via de Pegasus® Vacuüm coater. Het uitgangspunt van Magi-con® is het vrij combineren van alle processtappen in een perslijn; expanderen, conditioneren, koelen en vacuüm coaten. Zo kunnen we de kwaliteit en de eigenschappen van het eindproduct gunstig beïnvloeden. De pelletkwaliteit verbetert, de vitaminetoevoeging vindt plaats zonder schadelijke hitte invloeden en in de vacuüm coater dringen de werkzame stoffen dieper door in de pellets. Door het gebruik van deze technieken zien we de voerconversie sterk toenemen en het rendement per kilo-voer groeien. De concepten afzonderlijk of gecombineerd toegepast maken dat er uitstekend kan worden ingespeeld op de nieuwste trends in de mengvoersector.


About Dinnissen

Dinnissen Process Technology offers you a unique mix of expertise plus contracting and manufacturing facilities: from a stand-alone machine to a complete turnkey system, from pre-engineering to project management, and from design to assembly to start-up. Our one-stop shopping concept enables us to operate independently of third-party suppliers. Our extensive international network ensures that we can deliver anywhere in the world.

Monday December, 16
Nederlands English