News

Nieuwe mengtechniek reduceert rework significant

Dinnissen Process Technology en K-Tron introduceren een nieuwe variant van Pandora End of Line Mixing® die speciaal geschikt is voor het significant reduceren van rework. Bedrijven kunnen daardooraanzienlijk besparen op de kosten voor de opvang en afvoer van rework en de schoonmaakkosten tijdens het productieproces. Als vanzelfsprekend beschikt het nieuwe mengconcept over de klassieke eigenschappen die Pandora End of Line Mixing® tot een succes te maken.

Snel, behoedzaam en uiterst homogeen mengen
Pandora End of Line Mixing® werkt volgens het principe van continue mengen waarbij grondstoffen constant in- en uit een uitermate compacte mixer worden gevoerd. Het mengconcept is speciaal bedoeld voor situaties waarin hoge eisen worden gesteld aan het snel, behoedzaam en uiterst homogeen mixen van maximaal 10 (micro)componenten. Pandora End of Line Mixen is uiterst geschikt voor situaties waarbij het snel en gemakkelijk omschakelen naar nieuwe recepten en het voorkomen van contaminatie en segregatie een belangrijke voorwaarde is. Pandora End of Line Mixing bestaat daarvoor uit een aantal hoog accurate gravimetrische feeders van K-Tron Process Group en de befaamde Pegasus Paddle Mixer® van Dinnissen Process Technologie. De speciale feeders meten exact de toevoer van ingrediënten naar de Pegasus Paddle Mixer. De mixer op haar beurt, mengt grondstoffen razendsnel tot een uiterst homogeen resultaat (variatie coëfficiënt 3-5% voor fijne poeders). De compacte afmeting van het mengcencept zorgt voor een reeks belangrijke voordelen. Zo kan de mixer snel en gemakkelijk worden gereinigd zodat het hygiënisch overschakelen naar een nieuw recept kinderlijk eenvoudig wordt. Pandora End of Line Mixen is geschikt voor hoeveelheden van 50 kg tot 100 ton per uur. De geringe afmeting maakt het mogelijk de Pegasus Paddle Mixer gemakkelijk te integreren op elke plaats binnen een nieuw of bestaand productieproces. Dus ook vlak voor het verpakkingsproces om de kans op segregatie te minimaliseren. Pandora End of Line Mixing® is bijzonder geschikt voor het opsproeien van olie en vloeistoffen op poeders, korrels en granulaten.

Nieuwe menger bespaart op de kosten van opvang, terugvoer en schoonmaak
De nieuwe variant van Pandora End of Line Mixing® die Dinnissen en K-tron deze zomer op de markt brengen, is speciaal ontwikkeld om rework sterk te reduceren. De accurate feeders van K-tron reageren buitengewoon snel op de procesbesturing. Bovendien is de nieuwe variant van Pandora End of Line Mixing® uitgevoerd met een speciale batch-start-up-setting, slimme afsluitbare kleppen die de menger in de aanloopfase afsluiten. Een (nieuw) mengproces wordt daardoor tijdens de opstartfase uitgevoerd volgens het principe van batchmatig mengen waardoor aanloopreductie wordt voorkomen. Pandora End of Line Mixing® is tenslotte uitgevoerd met een extra nauwkeurige besturingstechniek die het complete mengproces coördineert en rework significant reduceert. De rework reductie biedt gebruikers het voordeel dat aanzienlijk kan worden bespaard op investeringen in de opvang en terugvoer van rework en op de kosten van schoonmaak tijdens het productieproces. Meer informatie over het nieuwe Pandora End of Line Mixing® vindt u op www.dinnissen.nl.About Dinnissen

Dinnissen Process Technology offers you a unique mix of expertise plus contracting and manufacturing facilities: from a stand-alone machine to a complete turnkey system, from pre-engineering to project management, and from design to assembly to start-up. Our one-stop shopping concept enables us to operate independently of third-party suppliers. Our extensive international network ensures that we can deliver anywhere in the world.

Monday December, 16
Nederlands English