Koffie procestechnologie

Door kennis van de producteigenschappen kunnen we ons proces optimaliseren

Koffie is een warme (of koude) drank gemaakt van water en bonen van de koffieplant, ook wel koffiebonen genoemd. Deze bonen bevatten het stimulerende goedje cafeïne. Er zijn 2 soorten koffiebonen die geschikt zijn voor het zetten van koffie, Arabica en Robusta. Koffie is een populaire warme drank, net als Ice Coffee. Dinnissen is gespecialiseerd in het productieproces van koffie en wij helpen u erg graag met uw specifiek productieproces.

Onze kennis over koffie en koffiebonen delen wij graag met u. Onze kennis, gecombineerd met onze slimme manier van werken, stelt ons in staat de beste innovatieve oplossing voor uw productieproces te vinden en te produceren.

Koffie
Koffie

Koffie procesapparatuur

Verwerkingslijnen speciaal gericht op koffie

We hebben een breed assortiment koffie specifieke verwerkingsapparatuur. Bijvoorbeeld de Pegasus Menger en het pneumatisch transport. De Pegasus Menger kan op maat worden gemaakt om aan de eisen te voldoen die nodig zijn voor de voedingsmiddelenindustrie. Tijdens het mengproces wordt er voorzichtig met het product omgegaan, waardoor er geen schade aan het product en een hogere opbrengst ontstaat. De mengtechnologie is zeer uniek en de mengtijd is kort waardoor ook een kleinere menger voldoende is. Een kleinere menger is gemakkelijker schoon te maken en geeft meer tijd.
Het transport van koffie gebeurt pneumatisch met closed loop/dense phase transport. Dit zorgt ervoor dat er geen smaakstoffen verloren gaan.
Deze machines zijn slechts voorbeelden van ons brede assortiment en zijn machines die producenten nodig hebben als ze met producten als cacao werken.

Hieronder enkele voorbeelden van deze machines, andere machines en complete verwerkingslijnen voor koffie.


Onderstaand zijn machines en proceslijnen weergegeven voor het verwerken van koffie

DIMA®-X 200-zakkenleger
Pegasus® 4500 Wingdoor
Big bag vulstations
Pegasus® Mixers collectie
Vulkop big bag vulstation
Pegasus 3000 menger
Big bag losstation met dima
Pegasus 4500 menger

Our food processing solutions


Meer informatie
Zoals u zult begrijpen is het voor ons niet mogelijk om al onze machines en proceslijnen te publiceren.
Mocht u interesse hebben in onze machines, proceslijnen of ervaringen met koffie, voelt u zich dan vrij om contact op te nemen met een van onze specialisten.

Erwin Vogelsangs

Contact

Han Joosten

Contact

Frans Bakker

Contact

Highly effective heat transfer through the combination of direct and indirect cooling, with Dinnissen's continuous mixing unit.

Samen maximaliseren we de performance en efficiency van uw proces

Neem contact op voor een oplossing op maat

Koffie