DIMA®-X 200-zakkenleger

Robuuste DIMA®-X leegt 200 zakken per uur onder extreme omstandigheden

Tot 75 kilo en 26 cm hoogte – Minder onderhoud – Contaminatie-arme afwerking

Met de introductie van de DIMA®-X 200-zakkenleger geeft Dinnissen de chemische industrie een sterke troef in handen voor het snel en langdurig legen van zakken onder de meest extreme omstandigheden. Deze doorontwikkeling van de klassieke DIMA® leegt maximaal 200 zakken per uur tot 26 cm hoogte en een gewicht van 75 kilo, waarbij het bulkgoed volledig kan variëren. 

Omdat dergelijke installaties zwaar, langdurig en intensief worden belast, is de robuuste DIMA®-X 200 uitgevoerd met een versterkt invoerplateau dat uitstekend bestand is tegen zijn zware taak. Bovendien bezit hij een versterkt draaipunt, zware armen en solide drukboosters voor een extra stevige zak-grip. Tevens is er sprake van verzwaarde cilinders, dempers, aandrijvingen en lagers, hetgeen onderhoudsintervallen substantieel reduceert.

Contaminatie-arme afwerking en optimale onderhoudstoegankelijkheid

Gezien de steeds strengere productie-eisen is de DIMA®-X 200 uitgevoerd met grote luiken, zodat het snijmes snel en veilig verwisselbaar is. Groot pluspunt hierbij is dat de binnenzijde is afgewerkt met een Viwateq® Finishing voor optimale gladheid ter voorkoming van mogelijke contaminatie.

Het automatische pneumatische reinigingssysteem is voorts uitgevoerd met een dubbel gefilterde, krachtige afzuiging en een speciale stofvrije afdichting van de luchtuitlaat, waardoor minder dan 0,1 mg per m³ geloste stof wordt uitgestoten. Bijzonder behulpzaam wanneer u wilt voldoen aan de zwaarste internationale eisen.

Wilt u weten hoe de DIMA®-X 200-zakkenleger waarde kan toevoegen voor uw proces? Neem vrijblijvend contact op met een van onze specialisten via powtech@dinnissen.nl, of bel naar +31 77 467 35 55.

Onze uitdaging? 

Het optimaliseren van uw volledige proces

Dinnissen helpt u graag met het automatiseren en innoveren van uw volledige proces met oplossingen op maat. Dinnissen kan waarde toevoegen in elke processtap. Bekijk onze oplossingen per stap in het verwerkingsproces van poeders, korrels en granulaten:

Samen maximaliseren we de performance en efficiency van uw proces

Neem contact op voor een oplossing op maat