Hamermolens

Betrouwbaar, veilig, en een verhoogde productiecapaciteit

Dinnissen heeft twee types hamermolen in het assortiment: Hamex® en Dinnox. De Hamex® hamermolen wordt al tientallen jaren succesvol ingezet door producenten in diverse sectoren. Het is een betrouwbare oplossing voor het vermalen van zachte tot middelharde producten, zoals granen, suikers en mineralen. De Dinnox hamermolen is specifiek ontworpen voor toepassingen in sectoren waar hygiene van groot belang is. 

Alle hamermolens zijn als volgt uitgevoerd, met het oog op efficiëntie en betrouwbaarheid:

  • Beproefde robuuste constructie: gegarandeerd lange levensduur.
  • Goede toegankelijkheid: slijtagedelen kunnen snel vervangen worden.
  • Variable draairichting om slijtage te spreiden.
  • Productie, kwaliteitscontrole en testen: alles wordt in eigen huis gedaan.

Hamex® hamermolens kunnen worden voorzien van frequentieregeling, waarmee de rotorsnelheid nauwkeurig kan worden afgestemd op het gewenste eindresultaat. Hiermee schakelt u eenvoudig tussen een fijne vermaling of juist een grove maalstructuur. Een andere optie is een speciaal ontwikkeld airflowsysteem, waarmee de doorvoer van deeltjes met de juiste fijnheid snel en efficiënt wordt geregeld. Dit verhoogt de capaciteit en bespaart op het energieverbruik. De Hamex® Hamermolen is ook leverbaar met semi-automatisch en vol-automatisch zeefwisselsysteem, die veelal worden gekozen bij het regelmatig wisselen van een product. 

 

WERKING VAN DE HAMERMOLEN

Hamex Hamermolen vol automatisch

Hamex Hamermolen semi binnenzijde

Hoe werkt het?

Zie hoe slimme slaghamers uw product vermalen

In de hamermolen slingeren vrijhangende slaghamers met een hoge snelheid rond. De centrifugaalkracht die zo ontstaat slaat het maalgoed fijn tegen de speciale breekplaten in de binnenzijde van de maalkamer. Daarna verlaat het vermaalde product de hamermolen via de uitwisselbare zeef. Afhankelijk van de eigenschappen van het te vermalen product wordt er gewerkt met enkele hamers, dubbele hamers of T-hamers. 

Benieuwd naar hoe het volledige maalproces verloopt? Bekijken dan de animatie onderaan deze pagina, waarin het proces stapsgewijs wordt uitgelegd. 

 

OVERZICHT HAMERMOLENS


Hamex® Hamermolen

Hamex® Hamermolen

Betrouwbaar, onderhoudsarm en een verhoogde productiecapaciteit

De Hamex® Hamermolen is ontwikkeld voor het vermalen van zachte tot middelharde producten. In de hamermolen slingeren de vrijhangende slaghamers met een hoge snelheid rond in de maalkamer. Afhankelijk van de eigenschappen van het te vermalen product wordt er gewerkt met enkele hamers, dubbele hamers of T-hamers.

Meer informatie


Hamex® Semi Automatic Hamermolen

Handmatig zeven wisselen met een draaiende rotor

De Hamex® Hamermolen is ontwikkeld voor het vermalen van zachte tot middelharde producten. In de hamermolen slingeren de vrij-hangende slaghamers met een hoge snelheid rond in de maalkamer. Afhankelijk van de eigenschappen van het te vermalen product wordt er gewerkt met enkele hamers, dubbele hamers of T-hamers.

Meer informatie

Hamex® Semi Automatic Hamermolen

Hamex® Full Automatic Hamermolen

Hamex® Full Automatic Hamermolen

Verhoogde productiecapaciteit dankzij automatische zeefwissel

De Hamex® Full Automatic Hamermolen is ontwikkeld voor het vermalen van zachte tot middelharde producten, zoals granen, suikers en mineralen. Dankzij het vol-automatisch zeefwisselsysteem, kan de rotor gewoon blijven doordraaien. Dit bespaart u zo’n tien minuten wachttijd per zeefwissel. Ideaal indien u regelmatig van product wilt wisselen.

Meer informatie


Hamex Hamermolen overzicht

Meer oplossingen:

Onze uitdaging? 

Het optimaliseren van uw volledige proces

Dinnissen helpt u graag met het automatiseren en innoveren van uw volledige proces met oplossingen op maat. Dinnissen kan waarde toevoegen in elke processtap. Bekijk onze oplossingen per stap in het verwerkingsproces van poeders, korrels en granulaten:

Samen maximaliseren we de performance en efficiency van uw proces

Neem contact op voor een oplossing op maat