Hamex® Full Automatic Hamermolen

Betrouwbaar, onderhoudsarm en een verhoogde productiecapaciteit

De Hamex® Full Automatic Hamermolen is ontwikkeld voor het vermalen van zachte tot middelharde producten, zoals granen, suikers en mineralen, met fijnheden van 150 micron tot circa 3 mm.

In de hamermolen slingeren de vrij-hangende slaghamers met een hoge snelheid rond in de maalkamer. Afhankelijk van de eigenschappen van het te vermalen product wordt er gewerkt met enkele hamers, dubbele hamers of T-hamers. De centrifugaalkracht die zo ontstaat, slaat het maalgoed fijn tegen de speciale breekplaten aan de binnenzijde van de maalkamer. Daarna verlaat het vermaalde product de hamermolen via de uitwisselbare zeef.

Bij deze Full Automatic-versie is er sprake van een vol-automatisch zeefwisselsysteem. Tijdens deze zeefwissel kan de rotor gewoon blijven doordraaien, hetgeen zo’n tien minuten wachttijd per zeefwissel bespaart. Dat is normaliter de tijd die het duurt voordat de rotor stilstaat. Ideaal dus indien u regelmatig van product wilt wisselen.

Tijdens het wisselen wordt de zeef in zijn zeefhouder volledig automatisch uit de machine gereden, terwijl de rotor blijft draaien en de behuizing gesloten blijft. Hierdoor is de hamermolen slechts kort buiten gebruik en is de veiligheid van de operator gegarandeerd. Daarna wordt de zeef volledig automatisch gewisseld, waarbij u de keuze hebt uit 8 zeefposities en 4 verschillende perforatiegroottes.

Dankzij het robuuste ontwerp en de relatief lage snelheid van maximaal 1800 omw/min, ontstaat er een minimaal geluidsniveau. Prettig voor de operator en gunstig voor de betrouwbaarheid. Daarnaast is deze Hamex® Hamermolen uitgevoerd met ruime inspectieluiken die u snel en eenvoudig toegang bieden voor de inspectie, schoonmaak en onderhoud van de relevante onderdelen.

Hogere productiecapaciteit

Additioneel is de Hamex® Hamermolen uitgevoerd met een stenenvanger en magneet die ijzerdeeltjes en harde voorwerpen scheiden van het te behandelen product. Dit helpt vervuiling van het product en schade aan de zeven te voorkomen. Daarnaast kunt u ook nog kiezen voor een speciaal ontwikkeld airflow-systeem, waarmee de doorvoer van deeltjes met de juiste fijnheid snel en efficiënt wordt geregeld. Hiermee verhoogt u de capaciteit en bespaart u op het energieverbruik.

Wilt u weten hoe een Hamex® Full Automatic Hamermolen waarde kan toevoegen voor uw proces? Neem vrijblijvend contact op met een van onze specialisten via powtech@dinnissen.nl, of bel naar +31 77 467 35 55.

Hamex-with-automatic-sieve-exchanger_white.jpg

Onze uitdaging? 

Het optimaliseren van uw volledige proces

Dinnissen helpt u graag met het automatiseren en innoveren van uw volledige proces met oplossingen op maat. Dinnissen kan waarde toevoegen in elke processtap. Bekijk onze oplossingen per stap in het verwerkingsproces van poeders, korrels en granulaten:

Samen maximaliseren we de performance en efficiency van uw proces

Neem contact op voor een oplossing op maat