Hamex® Full Automatic Hamermolen

Verhoogde productiecapaciteit dankzij automatische zeefwissel

De Hamex® Full Automatic hamermolen draait met een lager toerental dan de Hamex® hamermolen, namelijk maximaal 1800 omw/min. De tipsnelheid van de hamers is echter hetzelfde gebleven, waardoor je een vergelijkbare vermaling kunt behalen bij een lager energieverbruik. Dankzij het robuuste ontwerp en de relatief lage snelheid ontstaat er bovendien een minimaal geluidsniveau. Prettig voor de operator en gunstig voor de betrouwbaarheid. 

Het volledig automatisch zeefwisselsysteem zorgt ervoor dat u zeven kunt wisselen terwijl de rotor nog draait, zonder tussenkomst van een operator. Dit levert een tijdsbesparing van 10 minuten per zeefwissel op! Verder is ook de Hamex® Full Automatic uitgevoerd met grote inspectieluiken die snel en eenvoudig toegang bieden voor inspectie, schoonmaak en onderhoud van de relevante onderdelen. 

  • Laag energie verbruik
  • Minimaal geluidsniveau
  • 10 minuten tijdsbesparing per zeefwissel
  • Verhoogde productie capaciteit

De Hamex® Semi Automatic hamermolen kan worden voorzien van frequentieregeling, waarmee de rotorsnelheid nauwkeurig kan worden afgestemd op het gewenste eindresultaat. Hiermee schakelt u eenvoudig tussen een fijne vermaling of juist een grove maalstructuur. Een andere optie is een speciaal ontwikkeld airflowsysteem, waarmee de doorvoer van deeltjes met de juiste fijnheid snel en efficiënt wordt geregeld. Dit verhoogt de capaciteit en bespaart op het energieverbruik. Daarnaast kan de machine worden uitgerust met een stenenvanger en magneet die ijzerdeeltjes en harde voorwerpen scheiden van het te behandelen product. Dit helpt vervuiling van het product en schade aan de zeven te voorkomen. 

Hamex® hamermolens wordt al tientallen jaren succesvol ingezet door producenten in diverse sectoren. Het is een betrouwbare oplossing voor het vermalen van zachte tot middelharde producten, zoals granen, suikers en mineralen met fijnheden van 150 micron tot circa 3 mm. Alle Hamex® hamermolens zijn als volgt uitgevoerd, met het oog op efficiëntie en betrouwbaarheid:

  • Beproefde robuuste constructie: gegarandeerd lange levensduur.
  • Goede toegankelijkheid: slijtagedelen kunnen snel vervangen worden.
  • Variable draairichting om slijtage te spreiden.
  • Productie, kwaliteitscontrole en testen: alles wordt in eigen huis gedaan.

Volledig automatische zeefwisseling

Efficiënter, veiliger en zekerder maalproces

Normaal gesproken moet de hamermolen rotor tot stilstand komen voordat de zeven kunnen worden gewisseld, hetgeen lang kan duren. Zeker als u regelmatig van zeef wilt wisselen kan dit veel tijd in beslag nemen. Om er voor te zorgen dat productenten hier niet op hoeven te wachten heeft Dinnissen een volledig automatisch zeefwissel systeem ontwikkeld.  Bij de Hamex® Full Automatic hamermolen wordt de zeef in zijn zeefhouder automatisch uit de machine gereden, waarna de operator de zeef snel handmatig kan uitwisselen dan wel inspecteren. Tijdens deze handeling kan de rotor gewoon blijven doordraaien, hetgeen u circa tien minuten productietijd per zeefwissel scheelt. Dat is namelijk de tijd die het normaal duurt voordat de rotor tot stilstand komt. Een forse tijdsbesparing dus indien u regelmatig van product wilt wisselen.

Tijdens het wisselen wordt de zeef in zijn zeefhouder volledig automatisch uit de machine gereden, terwijl de rotor blijft draaien en de behuizing gesloten blijft. Hierdoor is de hamermolen slechts kort buiten gebruik en is de veiligheid van de operator gegarandeerd. Daarna wordt de zeef volledig automatisch gewisseld, waarbij u de keuze hebt uit 8 zeefposities en 4 verschillende perforatiegroottes.

Wilt u meer weten over semi of volledig automatische zeefwisselsystemen?  U kunt vrijblijvend contact opnemen met onze specialistenvia powtech@dinnissen.nl, of bel naar +31 77 467 35 55

Hamex Hamermolen

System integration: complete proceslijnen

One stop shopping voor uw volledige maalproces 

Dankzij ruim 70 jaar ervaring met industriële processen is Dinnissen specialist in de procestechnologie van poeders, korrels en granulaten. Van product inname, transport, doseren en wegen, tot mengen, malen, breken, zeven en verpakken. Dinnissen automatiseert, optimaliseert en innoveert uw volledige productieproces met oplossingen op maat.

Wilt u weten hoe u een Dinnissen waarde toe kan voegen aan uw volledige proces? Neem dan hier een kijkje op, of neem vrijblijvend contact op met een van onze specialisten.

System Integration
Complete maallijn

Meer hamermolen oplossingen

Bekijk al onze hamermolens

Hamex Hamermolen overzicht

Dinnissen hamermolens zijn leverbaar in diverse uitvoeringen: Hamex® Hamermolens, met semi-automatisch  of vol-automatisch zeefwisselsysteem, en Dinnox hamermolens, specifiek ontwikkeld voor toepassingen in sectoren waar hygiene van groot belang is. 

Wilt u meer te weten komen over de verschillende Dinnissen hamermolens? Bekijk hier al onze hamermolen types:

MEER HAMERMOLENS

Meer malen & breken oplossingen

Een overzicht van onze maal- en breek oplossingen

Malen en breken diverse machines

Brekers, crushers, grinders, maalmolens, hamermolens... Naast hamermolens bieden we verschillende maal- en breek machines waarmee u de gewenste korrelgrootte kunt behalen.  

Wilt u meer te weten komen over Dinnissen oplossing voor maal & breek uitdagingen? Bekijk hier het volledige productoverzicht.

malen en breken

Onze uitdaging? 

Het optimaliseren van uw volledige proces

Dinnissen helpt u graag met het automatiseren en innoveren van uw volledige proces met oplossingen op maat. Dinnissen kan waarde toevoegen in elke processtap. Bekijk onze oplossingen per stap in het verwerkingsproces van poeders, korrels en granulaten:

Samen maximaliseren we de performance en efficiency van uw proces

Neem contact op voor een oplossing op maat