Hamex® Hamermolen

Betrouwbaar, onderhoudsarm en een verhoogde productiecapaciteit

Fijnheden van 150 micron tot circa 3 mm – Laag energieverbruik – Met frequentieregeling

De Hamex® Hamermolen is ontwikkeld voor het vermalen van zachte tot middelharde producten, zoals granen, suikers en mineralen met fijnheden van 150 micron tot circa 3 mm.

In de hamermolen slingeren de vrijhangende slaghamers met een hoge snelheid rond in de maalkamer. Afhankelijk van de eigenschappen van het te vermalen product wordt er gewerkt met enkele hamers, dubbele hamers of T-hamers.

De centrifugaalkracht die zo ontstaat slaat het maalgoed fijn tegen de speciale breekplaten in de binnenzijde van de maalkamer. Daarna verlaat het vermaalde product de hamermolen via de uitwisselbare zeef.

Indien uw product een specifieke behandeling vereist wordt de hamermolen uitgevoerd met een frequentieregeling. Naar wens zorgt een hoger toerental voor een fijnere vermaling en een laag toerental voor een grove maalstructuur.

De Hamex® Hamermolen is ook leverbaar met semi-automatisch en vol-automatisch zeefwisselsysteem, die veelal worden gekozen bij het regelmatig wisselen van een product. Een andere optie is een speciaal ontwikkeld airflowsysteem, waarmee de doorvoer van deeltjes met de juiste fijnheid snel en efficiënt wordt geregeld. Dit verhoogt de capaciteit en bespaart op het energieverbruik.

Wilt u weten hoe de Hamex® Hamermolen waarde kan toevoegen voor uw proces? Neem vrijblijvend contact op met een van onze specialisten via powtech@dinnissen.nl, of bel naar +31 77 467 35 55.

Onze uitdaging? 

Het optimaliseren van uw volledige proces

Dinnissen helpt u graag met het automatiseren en innoveren van uw volledige proces met oplossingen op maat. Dinnissen kan waarde toevoegen in elke processtap. Bekijk onze oplossingen per stap in het verwerkingsproces van poeders, korrels en granulaten:

Samen maximaliseren we de performance en efficiency van uw proces

Neem contact op voor een oplossing op maat