Hamex® Semi Automatic Hamermolen

Handmatig zeven wisselen met een draaiende rotor

Fijnheden van 150 micron tot circa 3 mm – 10 minuten tijdsbesparing per zeefwissel – Inspectieluiken

De Hamex® Hamermolen is ontwikkeld voor het vermalen van zachte tot middelharde producten met fijnheden van 150 micron tot circa 3 mm.

In de hamermolen slingeren de vrij-hangende slaghamers met een hoge snelheid rond in de maalkamer. Afhankelijk van de eigenschappen van het te vermalen product wordt er gewerkt met enkele hamers, dubbele hamers of T-hamers. De centrifugaalkracht die zo ontstaat slaat het maalgoed fijn tegen de speciale breekplaten aan de binnenzijde van de maalkamer. Daarna verlaat het vermaalde product de hamermolen via de uitwisselbare zeef.

Bij de Hamex® Semi Automatic hamermolen wordt de zeef in zijn zeefhouder automatisch uit de machine gereden, waarna de operator de zeef snel handmatig kan uitwisselen dan wel inspecteren. Tijdens deze handeling kan de rotor gewoon blijven doordraaien, hetgeen u circa tien minuten productietijd per zeefwissel scheelt. Dat is namelijk de tijd die het normaal duurt voordat de rotor tot stilstand komt. Een forse tijdsbesparing dus indien u regelmatig van product wilt wisselen.

Dankzij het robuuste ontwerp en de relatief lage snelheid van maximaal 1800 omw/min, ontstaat er een minimaal geluidsniveau. Prettig voor de operator en gunstig voor de betrouwbaarheid. Daarnaast is de Hamex® Hamermolen uitgevoerd met grote inspectieluiken die snel en eenvoudig toegang bieden voor inspectie, schoonmaak en onderhoud van de relevante onderdelen.

Wilt u weten hoe de Hamex® Semi Automatic Hamermolen waarde kan toevoegen voor uw proces? Neem vrijblijvend contact op met een van onze specialisten via powtech@dinnissen.nl, of bel naar +31 77 467 35 55.

Onze uitdaging? 

Het optimaliseren van uw volledige proces

Dinnissen helpt u graag met het automatiseren en innoveren van uw volledige proces met oplossingen op maat. Dinnissen kan waarde toevoegen in elke processtap. Bekijk onze oplossingen per stap in het verwerkingsproces van poeders, korrels en granulaten:

Samen maximaliseren we de performance en efficiency van uw proces

Neem contact op voor een oplossing op maat