High-care Big Bags vullen

Ultra schoon legen, vullen, sealen en verplaatsen van BigBags

Volledig geautomatiseerd transport – automatische seal-unit – tot 10 Big Bags/uur

De internationaal snel stijgende vraag naar babymelkpoeder van premiumkwaliteit biedt melkpoederproducenten nieuwe kansen. Dinnissen is gespecialiseerd in een breed scala oplossingen voor het legen, vullen, sealen en verplaatsen van Big Bags aan de babymelkpoedersector. Dankzij de bewezen, innovatieve technologie kiezen de grootste dairy bedrijven ter wereld al vele jaren voor deze oplossingen.

Ook heeft Dinnissen hoogwaardige technologie ontwikkeld voor het hygiënisch vullen van Big Bags in cleanrooms. Prioriteit hierbij is natuurlijk om te zorgen dat de cleanroom ultra schoon is én blijft. Het Big Bag-vulconcept begint daarom met de vuilgevoelige pallet buiten de cleanroom te houden. Tijdens het vulproces worden de hangende Big Bags volledig automatisch getransporteerd om zo vloercontact dan wel andere vervuilingen te voorkomen. Daarna wordt met behulp van de ontsmettingsmodule eventueel stof en vuil zorgvuldig verwijderd. Hierbij wordt de vulslang met een speciale opblaasbare manchet bevestigd, zodat stof en andere vervuiling niet in de Big Bag komt. 

Om de houdbaarheid van het product te verlengen, kan het vulstation ook worden uitgevoerd met stikstof-begassing en een automatische seal-unit. De afgevulde Big Bag wordt vervolgens volledig automatisch afgevoerd en kan naderhand op een pallet worden geplaatst. Afhankelijk van het product, type Big Bag en soort begassing kan een volledig geautomatiseerd vulstation maar liefst 10 Big Bags/uur afvullen. Het Big Bag-vulstation is tevens in een ATEX- en/of cleanroom-uitvoering leverbaar en voldoet aan alle EHEDG-, ATEX-, HACCP- en GMP-richtlijnen.

Wilt u weten hoe u in uw proces efficiënter en hygiënischer high-care Big Bags kunt legen, vullen, sealen en verplaatsen? Neem vrijblijvend contact op met een van onze specialisten via powtech@dinnissen.nl, of bel naar +31 77 467 35 55.

Onze uitdaging? 

Het optimaliseren van uw volledige proces

Dinnissen helpt u graag met het automatiseren en innoveren van uw volledige proces met oplossingen op maat. Dinnissen kan waarde toevoegen in elke processtap. Bekijk onze oplossingen per stap in het verwerkingsproces van poeders, korrels en granulaten:

Samen maximaliseren we de performance en efficiency van uw proces

Neem contact op voor een oplossing op maat