Lean Gravity Mixing

Hygiënisch mengconcept zonder de nadelen van transport

Geen productbeschadiging – Geen contaminatie  – Minder kosten en energieverbruik

Met het Lean Gravity mengsysteem mengt u poeders, korrels en granulaten om ze daarna efficiënt als halffabricaat of eindproduct direct te verpakken. Omdat dit proces door simpelweg de zwaartekracht wordt gestuurd, vindt er dus ook geen transport plaats. Een essentieel voordeel! Immers, ineens voorkomt u het risico op productbeschadiging dan wel contaminatie. Bovendien elimineert u direct additionele kosten voor extra handling, bespaart het energie en is het, dankzij minder installatiecomponenten, sneller en eenvoudiger te reinigen dan een pneumatisch transportsysteem.

Bij het Lean Gravity mengsysteem worden de grondstoffen in de gevulde Big Bags slechts één maal omhoog getild en via een automatisch traversesysteem naar de juiste lospositie op het Big Bag losstation geplaatst, waar de operator de Big Bags stofvrij aankoppelt. Onder het losstation bevindt zich de door Dinnissen ontwikkelde Feeder Valve. Deze innovatieve, kostenefficiënte en eenvoudig te integreren Feeder Valve weegt en doseert de grondstoffen uiterst nauwkeurig, met een capaciteit van 6 kg tot maar liefst 50 ton per uur. Dinnissen is op het gebied van Lean Gravity Mixing al vele jaren de absolute marktleider.

Wilt u weten hoe het Lean Gravity Mixing concept waarde kan toevoegen voor uw proces? Neem vrijblijvend contact op met een van onze specialisten via powtech@dinnissen.nl, of bel naar +31 77 467 35 55.

Pegasus gravity mixing process

Onze uitdaging? 

Het optimaliseren van uw volledige proces

Dinnissen helpt u graag met het automatiseren en innoveren van uw volledige proces met oplossingen op maat. Dinnissen kan waarde toevoegen in elke processtap. Bekijk onze oplossingen per stap in het verwerkingsproces van poeders, korrels en granulaten:

Samen maximaliseren we de performance en efficiency van uw proces

Neem contact op voor een oplossing op maat