Magi-con® doseringssysteem

Nauwkeurig micro-ingrediënten toevoegen met vacuümcoattechniek

Elastische korrel die minder snel kruimelt – Hogere energiewaardes in voer – Voorkomt contaminatie

Diervoederfabrikanten staan geregeld voor nieuwe uitdagingen om aan de hoge kwaliteitseisen van hun klanten te voldoen. Zéker wanneer het met precisie toevoegen van micro-ingrediënten betreft. Immers, toevoeging van te veel micro-ingrediënten, zoals vetten, enzymen, vitaminen en mineralen betekent verspilling. Te weinig micro-ingrediënten betekent een verloren effectiviteit ervan.

Met de Magi-con® kunt u in uw eigen fabriek uiterst flexibel een breed veevoerassortiment in kleine en grote hoeveelheden produceren en deze volledig op klantspecificaties uitleveren. 

Bestaande technieken niet nauwkeurig genoeg 

Tot voor kort werden de al dan niet hittebestendige micro-ingrediënten via een spraytechniek op de korrels aangebracht, waarbij de micro-ingrediënten werden blootgesteld aan hitte in het persproces en de werking (deels) verloren ging. Het gebruik van hittebestendige additieven leek een oplossing. Echter, naast de diverse productie- en vervuilingsnadelen zijn deze aanzienlijk duurder, daarnaast zijn niet alle micro-ingrediënten in deze variant verkrijgbaar.

Vacuüm bleek de oplossing 

Met de Magi-con® wordt het voer in een vacuümomgeving gebracht en vervolgens met een exacte dosering besproeid. Door het vacuüm worden de micro-ingrediënten tot diep in de korrel gezogen, waardoor ze tegelijkertijd worden beschermd tegen verkruimelen. Vervolgens wordt een dun laagje vet op de voerkorrels aangebracht. Dankzij deze extra beschermlaag - én de in de korrel getrokken additieven - ontstaat er een elastische korrel die minder snel breekt of kruimelt. Daarnaast kunnen hogere energiewaardes in het voer worden bereikt en wordt contaminatie voorkomen. Dankzij deze vacuümcoattechniek kunt u dus micro-ingrediënten in poeder of vloeibare vorm met maximale precisie doseren, hetgeen kosten bespaart en meer zekerheid biedt over het daadwerkelijke effect.

Wilt u weten hoe ons Magi-con® doseringssysteem waarde kunnen toevoegen voor uw proces? Neem vrijblijvend contact op met een van onze specialisten via powtech@dinnissen.nl, of bel naar +31 77 467 35 55.

Onze uitdaging? 

Het optimaliseren van uw volledige proces

Dinnissen helpt u graag met het automatiseren en innoveren van uw volledige proces met oplossingen op maat. Dinnissen kan waarde toevoegen in elke processtap. Bekijk onze oplossingen per stap in het verwerkingsproces van poeders, korrels en granulaten:

Samen maximaliseren we de performance en efficiency van uw proces

Neem contact op voor een oplossing op maat