Pegasus® Menger

Ultrasnel en optimaal mengen van poeders, korrels en granulaten

Dubbelassig – Homogeen inmengen dankzij doseersysteem - Geschikt voor kwetsbare producten – Snel reinigen

De voedingsmiddelenindustrie heeft, omwille van het steeds efficiënter en sneller produceren, meer en meer behoefte aan multiprocessing machines. Daarom zien steeds meer producenten de Pegasus® menger als een goede toevoeging in hun productielijn. De kern van deze dubbelassige Pegasus® paddel menger bestaat uit twee tegenovergesteld draaiende assen, waarmee hij bij uitstek geschikt is voor het ultrasnel mengen van poeders, korrels en granulaten. De vorm van de paddels en de mengkamer zorgen voor een optimale productbehandeling met de minst mogelijke productschade. Ook kwetsbare producten zijn met de Pegasus® menger uitstekend te mengen, te verwarmen en te koelen. Daarnaast kunt u in combinatie met het speciale doseersysteem ook vloeistoffen homogeen inmengen.

De geometrie van de installatie is zodanig dat de zijden van de mengkamer aan de bovenkant licht naar elkaar toebuigen, waardoor er een druppelvorm ontstaat. De negatieve hellingshoek aan de bovenzijde van de mengkamer verkleint hiermee het risico op het aankleven van het behandelde product. Bovendien is de Pegasus® menger dankzij grote wingdoors eenvoudig toegankelijk voor inspectie, onderhoud en reiniging. Naar wens kunt u ook nog kiezen voor verrijdbare bunkers en 2 grote bomluiken voor een volledige lediging van de mengkamer.

Wilt u weten hoe een Pegasus® Menger waarde kan toevoegen voor uw proces? Neem vrijblijvend contact op met een van onze specialisten via powtech@dinnissen.nl, of bel naar +3177 4673555.

Onze uitdaging? 

Het optimaliseren van uw volledige proces

Dinnissen helpt u graag met het automatiseren en innoveren van uw volledige proces met oplossingen op maat. Dinnissen kan waarde toevoegen in elke processtap. Bekijk onze oplossingen per stap in het verwerkingsproces van poeders, korrels en granulaten:

Samen maximaliseren we de performance en efficiency van uw proces

Neem contact op voor een oplossing op maat