Pegasus® Vacuüm Coater

Exacte hoeveelheden poeder of vloeistof aanbrengen dankzij regelbare vacuüm

Lager kookpunt door vacuüm – Meerdere lagen tegelijkertijd in elke gewenste dosering

Met deze volledige eigen Dinnissen-uitvinding kunt u compleet nieuwe producten ontwikkelen dan wel een volledig nieuw marktpotentieel aanboren. Want dankzij het regelbare vacuüm kan op elk poreus product exact de juiste hoeveelheid poeder of vloeistof worden aangebracht, om die vervolgens met behulp van vacuüm tot diep in het product door te laten dringen. Denkt u hierbij aan het toevoegen van aroma’s, oliën, vitamines, mineralen en enzymen op korrels en geëxtrudeerde producten zoals cereals. Het is zelfs mogelijk om meerdere lagen poeders of vloeistoffen tegelijkertijd in elke gewenste dosering aan te brengen, dan wel het product compleet te omhullen met een conserverende, beschermende of decoratieve coating.

Drogen, met behoud van essentiële eigenschappen

Een ander bijkomend voordeel is dat in een vacuümomgeving het kookpunt van grondstoffen wordt verlaagd. Hierdoor kan er dus ook vocht aan specifieke producten worden onttrokken, waarbij smaak, kleur en functionele werkingsstoffen, zoals vitaminen, mineralen, smaakstoffen en enzymen volledig behouden blijven. Dinnissen is als uitvinder van het vacuüm coaten al ruim 25 jaar de absolute marktleider op dit terrein.

Wilt u weten hoe onze Pegasus® Vacuüm Coaters waarde kunnen toevoegen voor uw proces? Neem vrijblijvend contact op met een van onze specialisten via powtech@dinnissen.nl, of bel naar +31 77 467 35 55.

Onze uitdaging? 

Het optimaliseren van uw volledige proces

Dinnissen helpt u graag met het automatiseren en innoveren van uw volledige proces met oplossingen op maat. Dinnissen kan waarde toevoegen in elke processtap. Bekijk onze oplossingen per stap in het verwerkingsproces van poeders, korrels en granulaten:

Samen maximaliseren we de performance en efficiency van uw proces

Neem contact op voor een oplossing op maat