Roterende trommelzeefmachine

Zeven van korrels en brokken met laag toerental om productbeschadiging te voorkomen

Geschikt voor verwerking diervoeding - Verschillende perforatiegroottes – ATEX-richtlijnen

Waar bij een centrifugaal zeefmachine voornamelijk poeders worden verwerkt, is er bij deze roterende zeefmachine sprake van het zeven van korrels en brokken. Vandaar dat dit type veel wordt ingezet bij de verwerking van diervoeding.

Tijdens het proces draait de zeeftrommel met een relatief laag toerental van minder dan 1 m/sec. Enerzijds om zo productbeschadiging te voorkomen en anderzijds in verband met de geldende ATEX-richtlijnen. Naar wens wordt het zeefgaas van de trommel met verschillende perforatiegroottes uitgevoerd om zo een grote verscheidenheid aan producten te kunnen verwerken. Zo kunnen bijvoorbeeld de fijnste productdeeltjes in het eerste deel van de zeeftrommel worden gescheiden, om het gewenste product met de juiste grootte in het tweede deel van de zeeftrommel op te vangen. Grotere brokken worden via een separate uitgang weer afgevoerd en teruggebracht in het proces.

Wilt u weten hoe een roterende trommelzeefmachine waarde kan toevoegen voor uw proces? Neem vrijblijvend contact op met een van onze specialisten via powtech@dinnissen.nl, of bel naar +31 77 467 35 55.

Onze uitdaging? 

Het optimaliseren van uw volledige proces

Dinnissen helpt u graag met het automatiseren en innoveren van uw volledige proces met oplossingen op maat. Dinnissen kan waarde toevoegen in elke processtap. Bekijk onze oplossingen per stap in het verwerkingsproces van poeders, korrels en granulaten:

Samen maximaliseren we de performance en efficiency van uw proces

Neem contact op voor een oplossing op maat