Erwten eiwitten verwerken

Oplossingen voor het verwerken van erwten-eiwit

Cross-industrie ervaring stelt ons in staat om productieprocessen te innoveren

Erwten eiwit wordt gemaakt van het poeder dat gemalen wordt uit een erwt. Om het eiwit te verkrijgen, dienen de eiwitten in een erwt te worden geconcentreerd en onttrokken, hetzelfde als bij melk. Een erwt bevat ontzettend veel eiwitten. 100 Gram aan erwten bevat maar liefst 22 gram aan eiwitten.

Het product wordt vooral gebruikt door vegetariërs en veganisten, maar ook ter vervangen van whey protein bij maagklachten.

De hoogwaardige plantaardige eiwit is vrij van lactose, tarwe, soja en gluten, hierdoor is het geschikt voor mensen die last hebben van een voedselallergie of voedsel intolerantie.

Dinnissen is marktleider in de foodmarkt en is gespecialiseerd in het ontwikkelen en innoveren van machines voor het verwerken van erwten-eiwitten in klant specifieke productielijnen.

Indien u een vraag heeft over een van onze machines of over uw eigen productieproces is het raadzaam om contact op te nemen met een van onze specialisten die onderaan dit artikel staan weergegeven.

Zij zijn bekend met het product en kunnen alles vertellen wat u moet weten over uw specifieke productielijn en het verwerken van het product.

Procesapparatuur voor erwten-eiwit

Machines speciaal ontworpen voor de verwerking van erwten-eiwit

Voordat er van een erwt poeder kan worden gemaakt waaruit het eiwit wordt gewonnen, moet het schil om en van de erwt verwijdert worden. Als dit is gedaan, kan de erwt tot poeder worden worden vermalen en kan het eiwit onttrokken worden. Nadat het eiwit is onttrokken, komen de machines van Dinnissen er aan te pas. Om er voor te zorgen dat er geen grote brokken product worden getransporteerd, is het mogelijk om een centrifugaal  zeefmachine in uw productielijn op te nemen. De centrifugaal zeefmachine kan specifiek ontworpen worden is heeft een uniek, ergonomisch en hygiënisch design. Het is mogelijk om een CZ (Centrifugaal Zeefmachine) met geleiding aan te schaffen. Het rotorhuis en de zeefkorven kunnen dan eenvoudig verwijdert worden uit de behuizing, zodat de machine gemakkelijk schoongemaakt kan worden door u of een van uw operators.

Hieronder vindt u enkele foto's van een centrifugaal zeefmachine en meerdere machines voor het verwerken van erwten-eiwit in uw productielijn.

Erwten voor het verwerken van erwten eiwitten

HIERONDER ZIJN ENKELE VOORBEELDEN VAN machines en proceslijnen VOOR DE VERWERKING VAN erwten eiwit

Hamex Hamermolen 02
Big bag vulstations
Pegasus® 4500 Wingdoor
Monsternamesysteem
Feeder valve Dinnissen
Hamex hamermolen met semi automatisch zeefwisselsyteem open
monstername carrousel
Pegasus 4500 menger
Feeder valve overzicht

Our food processing solutions


Meer informatie
We kunnen in dit artikel niet al onze projecten en machines laten zien, zoals u ongetwijfeld zult begrijpen.
Neem gerust contact op met een van onze experts als u meer wilt weten over onze ervaringen of wat we voor uw specifieke proces kunnen betekenen.

Frans Bakker

Contact

Anouk van Veen

Contact

Han Joosten

Contact

Highly effective heat transfer through the combination of direct and indirect cooling, with Dinnissen's continuous mixing unit.

Samen maximaliseren we de performance en efficiency van uw proces

Neem contact op voor een oplossing op maat

Oplossingen voor het verwerken van erwten eiwitten