Het verwerken van erwtenvezels

Oplossingen voor het verwerken van erwtenvezels

Cross-industrie ervaring stelt ons in staat om productieprocessen te innoveren

De vezels van erwten komen vrij als er uit een erwt eiwit wordt gewonnen. Het bestaat voor het grootste gedeelte aan goed verteerbare celwanden en zetmeel. 

In het proces worden erwten geweekt en fijngemalen waardoor de cellen en vezels worden opengebroken. Vervolgens wordt het erwten-eiwit onttrokken en worden de vezels samengeperst tot erwtenvezels. De structuur van erwtenvezels is erg fijn en bevat veel celwanden.

Dinnissen is gespecialiseerd in het verwerken van erwtenvezels in uw specifiek productieproces. Mocht u vragen hebben over een van onze machines of over uw proces, dan is het raadzaam om vrijblijvend contact op te nemen met een van onze specialisten.

Zij staan iedere werkdag voor u klaar om al uw technische vraagstukken op te lossen!

Procesapparatuur voor erwtenvezels

Machines speciaal ontworpen voor de verwerking van erwten-eiwit

Voordat er van een erwt poeder kan worden gemaakt waaruit de vezels worden gewonnen, moet het schil van de erwt verwijdert worden. Als dit is gedaan, kan de erwt tot poeder worden worden vermalen en kunnen de vezels worden gewonnen tijdens het weken. Daarna wordt het eiwit onttrokken en komen de machines van Dinnissen er aan te pas. Om er voor te zorgen dat er geen grote brokken product worden getransporteerd, is het mogelijk om een centrifugaal  zeefmachine in uw productielijn op te nemen. De centrifugaal zeefmachine kan specifiek ontworpen worden is heeft een uniek, ergonomisch en hygiënisch design. Het is mogelijk om een CZ (Centrifugaal Zeefmachine) met geleiding aan te schaffen. Het rotorhuis en de zeefkorven kunnen dan eenvoudig verwijdert worden uit de behuizing, zodat de machine gemakkelijk schoongemaakt kan worden door u of een van uw operators.

Hieronder vindt u enkele foto's van een centrifugaal zeefmachine en meerdere machines voor het verwerken van erwtenvezels in uw productielijn.

Erwtenvezels gedroogd

HIERONDER ZIJN ENKELE VOORBEELDEN VAN machines en proceslijnen VOOR DE VERWERKING VAN erwtenvezels

Hamex Hamermolen 02
Big bag vulstations
Pegasus® 4500 Wingdoor
Monsternamesysteem
Feeder valve Dinnissen
Hamex hamermolen met semi automatisch zeefwisselsyteem open
monstername carrousel
Pegasus 4500 menger
Feeder valve overzicht

Our food processing solutions


Meer informatie
We kunnen in dit artikel niet al onze projecten en machines laten zien, zoals u ongetwijfeld zult begrijpen.
Neem gerust contact op met een van onze experts als u meer wilt weten over onze ervaringen of wat we voor uw specifieke proces kunnen betekenen.

Frans Bakker

Contact

Han Joosten

Contact

Anouk van Veen

Contact

Highly effective heat transfer through the combination of direct and indirect cooling, with Dinnissen's continuous mixing unit.

Samen maximaliseren we de performance en efficiency van uw proces

Neem contact op voor een oplossing op maat

shutterstock_1904065399 (2).jpg