Smaakversterkers verwerken

Oplossingen voor het verwerken van smaakversterkers

Het begrijpen van het product zorgt voor de juiste oplossing

Smaakversterkers zijn stoffen die men aan voedingsmiddelen toevoegt om de smaak van het voedsel te versterken of beter te maken. Als in een product smaakversterkers zijn verwerkt, dan staat dit altijd vermeldt onder het E-nummer op het etiket. Alle smaakversterkers hebben een E-nummer. Dit wil zeggen dat de stof gecontroleerd is door de Europese autoriteit voor voedselveiligheid (EFSA) en het veilig is. Een E-nummer wordt pas verkregen als daadwerkelijk blijkt dat de smaakversterker niet schadelijk is voor de gezondheid. Smaakversterkers zijn niet lastig onder te verdelen in ongezond/gezond. Het wil niet zeggen dat ze per direct ongezond zijn voor het lichaam, maar ook niet gezond.

Dinnissen heeft enorm veel ervaring in het verwerken van smaakversterkers met onze industriële machines. Mocht jij een vraag hebben over uw specifiek productieproces, voel je dan vrij om contact op te nemen met een van onze specialisten. Zij beantwoorden al uw vragen graag!

Ons procesapparatuur voor smaakversterkers. 

Machines speciaal ontworpen voor het verwerken van smaakversterkers

Het productieproces om smaakversterkers te verwerken is specifiek. Hierbij is kennis van groot belang. Dinnissen heeft al meerdere projecten succesvol gerealiseerd voor de verwerking van smaakversterkers. Doordat wij blijven innoveren wordt het productieproces versneld en geoptimaliseerd. Dit wordt mogelijk gemaakt door ons gespecialiseerd machinepark. Een van deze machines in de productielijn is de Pegasus® Menger. De menger kan klant specifiek op maat worden gemaakt zodat de machine voldoet aan de richtlijnen van uw markt. De menger kan in slechts één enkele stap meerdere stappen tegelijk voltooien, wat erg uniek is. Dit maakt de machine een zeer efficiënte oplossing voor vrijwel ieder productieproces. Een groot voordeel is de korte mengtijd in combinatie met de zachte omgang met het product, dit zorgt ervoor dat er geen temperatuurstijging optreedt. 

Bekijk hieronder meerdere voorbeelden van machines voor het verwerken van smaakversterkers.

Oplossingen voor smaakversterkers

HIERONDER ZIJN ENKELE VOORBEELDEN VAN machines en proceslijnen VOOR DE VERWERKING VAN smaakversterkers

Hamex Hamermolen 02
Big bag vulstations
Pegasus® 4500 Wingdoor
Monsternamesysteem
Feeder valve Dinnissen
Hamex hamermolen met semi automatisch zeefwisselsyteem open
monstername carrousel
Pegasus 4500 menger
Feeder valve overzicht

Our food processing solutions


Meer informatie
We kunnen in dit artikel niet al onze projecten en machines laten zien, zoals u ongetwijfeld zult begrijpen.
Neem gerust contact op met een van onze experts als u meer wilt weten over onze ervaringen of wat we voor uw specifieke proces kunnen betekenen.

Frans Bakker

Contact

Han Joosten

Contact

Anouk van Veen

Contact

Highly effective heat transfer through the combination of direct and indirect cooling, with Dinnissen's continuous mixing unit.

Samen maximaliseren we de performance en efficiency van uw proces

Neem contact op voor een oplossing op maat

Verwerken van smaakversterkers