Waarom Dinnissen?

We zijn er trots op dat we wereldwijd bekend staan om onze expertise, kwaliteitsproducten en innovatieve oplossingen op maat. We zijn nog trotser, dat onze klanten en medewerkers weten dat ze van ons op aan kunnen. Door verkoop, engineering, productie, testen, levering en service in eigen huis te houden, zijn we niet afhankelijk van anderen, en daarom kunnen anderen rekenen op ons.

Wij geloven dat continuïteit aan de basis staat van elk succes. Vanuit een sterke, solide basis ben je in staat om met snelheid en draadkracht te handelen. En het is vanuit continuïteit, dat creativiteit en innovatie kan ontstaan. Wij zijn hier in staat - in een wereld die sneller verandert dan ooit - onze klanten en medewerkers over de hele wereld continuïteit en een zeker bestaan te bieden.

In 1948 maakten wij onze eerste machine. Vandaag gebruiken miljarden mensen, elke dag producten die door Dinnissen-machines zijn aangeraakt. In 70 jaar tijd zijn we uitgegroeid tot een wereldleider in de procestechnologie van poeders, korrels en granulaten. Benieuwd hoe ons team dit voor elkaar kreeg?

Wilt u meer weten over hoe wij graag werken? Ontdek of onze kernwaarden bij u passen of neem vrijblijvend contact op met een van onze experts.

Bekijk onze bedrijfsvideo


Kernwaarden

Wij zijn innovatief

Voor ons betekent innovatie concurreren met jezelf en samenwerken met anderen. Samen met onze klanten creëren we innovatieve, hoogwaardige oplossingen op maat, voor elke uitdaging. We zeggen niet dat we de beste zijn, maar we beloven u: We zijn beter dan gisteren.

Wij zijn integer

Integriteit, eerlijkheid en verantwoordelijkheid zijn voor ons de belangrijkste waarden in het leven. We staan erom bekend dat we de juiste dingen doen als niemand kijkt en we zijn er trots op dat klanten en medewerkers over de hele wereld weten dat ze op ons kunnen rekenen. We nemen verantwoordelijkheid voor alles wat we doen en leveren.

Wij denken win-win

We denken en handelen win-win. In alles wat we doen, richten we ons op het toevoegen van waarde voor alle betrokken spelers. Door conceptueel creatief te denken, door problemen als mogelijke oplossingen te zien en door zeer volhardend te zijn, slagen we er altijd in om de verwachtingen van onze klanten te overtreffen.

Wij zijn vriendelijk

Wij zijn een familiebedrijf en dat betekent dat we voor anderen zorgen. We geloven dat simpelweg het beste willen voor klanten en medewerkers, altijd de beste lange termijn strategie is. We geven om onze klanten en collega's en behandelen ze als familie. Niets is belangrijker dan het welzijn van deze mensen.

Ben jij innovatief, integer, vriendelijk en denk je win-win in alles wat je doet? 
Dan pas jij in ons team. Kom werken bij een wereldwijde winnaar.

We’re proud to be trusted by the best producers in the world

We’re proud to be trusted by the best producers in the world

70 jaar historie

Dankzij de permanente drang naar het vinden van unieke oplossingen en ruim 70 jaar ervaring met de meest uiteenlopende projecten, vindt u de Dinnissen-oplossingen inmiddels terug in de food, dairy, feed, petfood en chemische industrie. Heden kenmerkt de volledige Dinnissen-organisatie zich door het ontwikkelen van innovatieve oplossingen voor zowel stand-alone machines als complete proceslijnen.

Mede hierdoor helpt Dinnissen, als één van de koplopers binnen de procestechnologie, vele gerenommeerde opdrachtgevers wereldwijd met doordachte maatwerkoplossingen, die u een hoogstaande, uniforme kwaliteit en gewaarborgde productiecontinuïteit garanderen.

Wilt u weten hoe een samenwerking met Dinnissen verloopt? Lees meer over onze werkwijze.


Bedrijfsfilosofie

Praktijkgerichte innovatie-afdeling

Daarom worden de ruim 200 gemotiveerde medewerkers continu gestimuleerd om nieuwe ideeën zelf om te zetten in werkende concepten. Om dit in de praktijk mogelijk te maken vindt u binnen het bedrijf een praktijkgerichte innovatie-afdeling. Hier werken onze engineers continu aan verdere optimalisatie van elk onderdeel in het productieproces. Daarnaast kunnen testen gedaan worden in laboratoriumopstellingen binnen het eigen D-Innocenter, zodat u zeker weet dat u over beproefde, geteste en bewezen technologie beschikt. Bovendien kunt u, dankzij Virtual Reality en simulatiesoftware, tijdens de ontwerpfase uw nieuwe installatie al in detail bekijken. Zo worden eventuele complexiteiten en open vraagstukken reeds ondervangen, nog vóórdat de bouw van uw machine of installatie daadwerkelijk start.

Dankzij deze faciliteiten verkrijgt u vooraf de zekerheid die u tijdens uw eigen productie ook wenst.

Gezien de diversiteit aan branches en opdrachtgevers wereldwijd is Dinnissen ISO 9001: 2015-, 14001: 2015-, 27001: 2013- en VCA-gecertificeerd. Bovendien worden alle producten gebouwd met in achtneming van de ATEX-, GMP-, CE-, HACCP- en EHEDG-machinerichtlijnen

Toekomstvisie

Gezien de vele onderscheidingen en lovende woorden van klanten wereldwijd, mag het duidelijk zijn dat Dinnissen de ingezette strategie ook in de toekomst zal blijven volgen. Een toekomst die graag met u wordt gedeeld. Neem daarom contact op met Dinnissen en overtuig uzelf van de kwaliteit en professionaliteit.

Mocht u dus bij het malen, zeven, wegen, mengen, doseren, drogen, expanderen, extruderen, vacuüm coaten, verpakken en transporteren van poeders, korrels en granulaten, dan wel een complete machinelijn de voorsprong zoeken, neem dan vrijblijvend contact op met dé specialist: Dinnissen! En ervaar reeds vanaf het eerste contact hoe de definitie van professioneel industrieel produceren een feit wordt.

Dankzij de unieke combinatie van knowhow inclusief eigen productiefaciliteiten en testfaciliteiten wordt wereldwijd service op topniveau geboden in vrijwel alle sectoren van de procestechnologie.

Wilt u weten hoe een samenwerking met Dinnissen verloopt? Lees meer over onze werkwijze.


Onze werkwijze

Inventarisatie van uw wensen

Wat zijn uw wensen en eisen ten aanzien van het proces, productiehoeveelheden, de beschikbare ruimte, duurzaamheid, circulariteit en ROI? Dit is slechts een greep uit de onderwerpen die de Dinnissen Account Manager met u bespreekt. Daarna wordt samen met u bekeken welke installatie het best bij uw applicatie past. Een essentieel onderdeel daarbij is de kunst van het weglaten, deze vindt u structureel terug in onze aanpak en samenwerking.

Na de volledige inventarisatie ontvangt u een voorstel met de best passende oplossing, deze wordt veelal gecompleteerd met uitleg in de vorm van een complete P&ID en lay-out. Hiermee is voor uw gehele organisatie direct duidelijk hoe het Dinnissen-voorstel binnen uw proces wordt geïntegreerd.

Indien gewenst kunt u uw product ook direct testen in het D-innocenter, dan wel brengt u een referentiebezoek bij een van de reeds geïnstalleerde Dinnissen-installaties.

Tijdens de opdracht wordt het volledige project begeleid door één Dinnissen-Accountmanager. Oftewel, zowel technisch als commercieel één aanspreekpunt tot en met de volledige oplevering van uw opdracht.

Project management

Vanaf de start van een project zullen de ervaren Dinnissen-projectmanagers u begeleiden bij het realiseren van uw project. Dit traject begint bij een innovatief ontwerp en eindigt met een volledig geteste productielijn, inclusief installatie en inbedrijfname.

Tijdens de realisatie is uw projectmanager de spil tussen uw wensen en de betrokken Dinnissen-afdelingen. Waarbij de focus volledig is gericht op een strakke projectdoorlooptijd en een maximale klanttevredenheid.

Engineering

Als een van de meest ervaren machineproducenten voor het verwerken van vaste stoffen in bulk, weet Dinnissen precies hoe deze voor de toekomst moeten worden ontwikkeld. Een ervaren engineeringteam staat gereed om u hierbij te helpen.

Deze afdeling werkt met de laatste ontwikkelingen op het gebied van 3D-engineering. Hierdoor verkrijgt u reeds vanaf de start direct inzicht in wat er uiteindelijk gebouwd gaat worden. Dankzij de grondige kennis van productieprocessen binnen de dairy, voedings-, chemische, mengvoeder- en petfood-sector biedt Dinnissen u perfecte maatwerkoplossingen.

Automation

Dankzij de volledige integratie tussen de engineering- en automation-afdeling wordt u volledig ontzorgd bij al uw projecten. De ervaren electrical engineers ontwikkelen voor u het volledige automatiseringsdeel. En de electrical hardware- en software engineers garanderen u een optimale machineparkbesturing conform de ISA-88-standaard.

Productie

Dinnissen beschikt over een moderne productiefaciliteit waar werkzaamheden zoals lasersnijden, kanten, walsen, draaien en frezen snel voor u worden uitgevoerd. Uiteraard worden lassers continu bijgeschoold en bezitten ze alle vereiste lascertificaten. Faciliteiten waardoor uw wensen snel en flexibel realiteit worden.

Walsbank

Montage

Met de eigen montage-supervisors en -ploegen worden uw projecten wereldwijd vakkundig geïnstalleerd. In overleg met uw projectmanager en montage-supervisor wordt de personele invulling tijdens de projecten bepaald, zodat op locatie alles soepel verloopt. Ze informeren u over bijzonderheden en de voortgang, waarbij de veiligheid van alle betrokken altijd voorop staat.

Inbedrijfname

Reeds vanaf de ontwikkeling van de functionele specificatie tot en met het opleiden van de operators zijn de Dinnissen proces-engineers betrokken bij uw project. Dankzij hun jarenlange productie-ervaring binnen de mengvoeder-, petfood-, dairy-, voedings- en chemische sector, zijn zij uiterst bekwaam in het snel en goed opstarten van uw productielijn.

Pas nádat de hele installatie naar wens en specificaties produceert, wordt deze aan u opgeleverd.

Wilt u weten met welke oplossingen op maat we uw performance en efficiency kunnen verbeteren? 
Bekijk onze oplossingen per processtap.

Wil jij werken bij een marktleider?

Versterk ons team

Frans Bakker - Chief Commercial Officer

We believe that continuity is the foundation of all worthwhile success.

Frans Bakker - Chief Commercial Officer