Dinnissen Productivity Platform overzicht
machine monitoring
Multiple views

Dinnissen Productivity Platform

Dinnissen biedt u het voordeel van een alles-in-een oplossing. 

Want via het geavanceerde Dinnissen Productivity Platform (DPP) ontvangt u service op afstand, alarmmeldingen naar wens en heldere datarapporten voor maximaal inzicht in uw dagelijkse productieproces. Indien gewenst kunt u ook op afstand uw machines monitoren en meekijken op uw eigen HMI-schermen. Om dit allemaal mogelijk te maken is er een speciale DPP-router ontwikkeld die uw machines via ethernet, wifi of LTE op veilige wijze met de cloud verbindt.

Dinnissen is onder meer ISO 27001-gecertificeerd. Derhalve wordt het Dinnissen Productivity Platform geborgd door een security officer, audits door externe partijen, 24/7 monitoring en ISO-27001-gecertificeerde datacenters. Het resultaat van deze strengste voorzorgsmaatregelen betekent maximale beveiliging van uw data en uw machines.

Wilt u weten hoe u het Dinnissen Productivity Platform waarde toe kan voegen aan uw proces? Neem vrijblijvend contact op met één van onze specialisten.


Monstername-carrousel

De eisen ten aanzien van voedselveiligheid en productkwaliteit blijven toenemen. 

Monstername tijdens het productieproces wordt dus een steeds intensievere taak. Daarom is het goed te weten dat u deze werkzaamheden met de innovatieve monstername-carrousel sterk kunt vereenvoudigen. Hierbij zorgt een automatische wissel van de vulpositie voor minder arbeid en een minimale foutmarge.

De carrousel wordt uitgevoerd vanaf 8 tot maximaal 20 posities, waarbij de monstergrootte kan variëren van 10 tot 1.000 gram. De monsters worden opgevangen in een monsterzak, een speciale fles-adapter of andere opties. Om deze monsters representatief te kunnen nemen is ook de reinigbaarheid van de carrousel essentieel. Daarom zijn alle product-rakende delen zonder gereedschap te verwijderen.

De materiaalcertificaten van deze product-rakende delen, zoals 3.1, FDA en EC1935/2010, worden standaard meegeleverd. Vanzelfsprekend beschikt deze monstername-carrousel over een eigen besturing. Naar wens kan deze worden geïntegreerd binnen een bovenliggende besturing, waarbij specifieke communicatiesignalen helpen om de status en eventuele storingen te signaleren. Het resultaat is een foutloos monsternamesysteem! De monstername-carrousel is ook leverbaar in ATEX-uitvoering en wordt geheel conform uw individuele specificaties geleverd.

Wilt u weten hoe u de monstername-carrousel waarde toe kan voegen aan uw proces? Neem vrijblijvend contact op met één van onze specialisten.

monstername carrousel
Monstername apparaat en carrousel
2 montersname carrousels

Proces engineers

PLC-Automatisering

Dinnissen heeft intern een volwaardige eigen automatiseringsafdeling met korte communicatielijnen, voldoende ervaring en alle mogelijkheden om perfect functionerende machine- en procesbesturingen te ontwikkelen.

Een goed voorbeeld hiervan is de (elektro-)engineering, die gebruikmaakt van Typical Manager- en WsCad-software, waarmee modulaire systemen worden ontworpen en samengesteld. De PLC-, HMI- en Scada-software wordt ontwikkeld met behulp van de bekende standaarden, zoals ISA-95 en ISA-88. In combinatie met de Typical Manager-software worden de PLC- en HMI-configuraties volgens de eerder genoemde standaarden opgezet voor bijvoorbeeld Siemens TIA-portal en Allen Bradley RSLogix. Voor Scada-oplossingen gebruikt Dinnissen het Wonderware-platform en WinCC Professional.

Wilt u weten hoe u uw proces verder kunt automatiseren voor meer performance en efficiency? Neem vrijblijvend contact op met één van onze specialisten.

We’re proud to be trusted by the best producers in the world

We’re proud to be trusted by the best producers in the world

Onze uitdaging? 

Het optimaliseren van uw volledige proces

Dinnissen helpt u graag met het automatiseren en innoveren van uw volledige proces met oplossingen op maat. Dinnissen kan waarde toevoegen in elke processtap. Bekijk onze oplossingen per stap in het verwerkingsproces van poeders, korrels en granulaten:

Samen maximaliseren we de performance en efficiency van uw proces

Neem contact op voor een oplossing op maat