Dilute phase transport

Pneumatisch transport

Een van de meest gebruikte technieken om bulkgoederen pneumatisch te transporteren is met behulp van lucht of gas. Dinnissen biedt u de volgende oplossingen: Zuigtransport (onderdruk), blaastransport (overdruk), dilute phase transport, dense phase transport, slow flow / medium phase transport en closed loop.

Meer informatie


Mechanisch transport

Binnen elk productieproces is er vaak sprake van deelprocessen, waarbinnen poeders, korrels, en granulaten bij voorkeur contaminatie- en schadevrij moeten worden getransporteerd. Bij eenvoudige of korte afstanden is mechanisch transport meestal de slimste keuze. Denkt u hierbij aan elevatoren, kettingtransporteurs, schroeven en trilgoten. Dinnissen Process Technology helpt bedrijven in de food, dairy, feed, petfood en chemie bij de ontwikkeling en productie van het juiste systeem. Snelheid, capaciteit, energieverbruik, slijtage, hygiëne, breukgevoeligheid en het voorkomen van contaminatie, zijn vaak de belangrijkste onderwerpen die ten grondslag liggen aan het juiste advies.

Wilt u meer weten over mechanisch transport en de systeemintegratie hiervan? Neem vrijblijvend contact op met één van onze specialisten.

Tril transport 01

Bag handling 04
Bag handling 03
Bag handling in operation

Bag handling

Dinnissen Process Technologie ontwikkelt en levert systemen voor het aandokken en transporteren van zakken, containers, vaten en Big Bags. Hierbij wordt vaak gekozen voor componenten zoals transportbanden, (Big Bag)roller- of kettingbanen, draaitafels, traverses en afnamepunten, lege palletmagazijnen en overgavepunten. Het uitgangspunt is om te komen tot een transportsysteem, waarbij alle afzonderlijke componenten naadloos op elkaar aansluiten als onderdeel van uw complete productieproces.

Indien u gebruikmaakt van zakgoed, dan kan de inname zowel manueel als geautomatiseerd verlopen, hetgeen vooral wenselijk is binnen een high care-omgeving. Qua uitvoering wordt er dan met transportbanden inclusief een geïntegreerde stripping-tafel gewerkt. Een andere optie is bijvoorbeeld de automatische zakkenlift om zakgoed naar een hoger niveau te transporteren. Wilt u nóg verder automatiseren, dan is de reinigingscabine voor gestript zakgoed een goede optie. Hierbij wordt de zak met geïoniseerde lucht schoongeblazen of hij ondergaat een UV-behandeling in de speciale UV-tunnel. Met behulp van een geavanceerd scansysteem kunt u ook nog de volledige product-track&trace integreren. Daarnaast biedt Dinnissen u ook complete systemen voor het transporteren van nieuwe, afgevulde Big Bags, inclusief transportbanden, rollenbanen en Big Bag-palletizers en/of palletmagazijnen.

Benieuwd hoe u uw transportprocessen het beste in kunt richten om maximale performance en efficiency te bereiken? Neem vrijblijvend contact op met één van onze specialisten.


Tril transport

Vibrerende transporteurs bestaan uit een buis- of gootvormige behuizing, waardoor de grondstoffen met behulp van een vibrerende beweging worden vervoerd. Deze transportvorm is uitermate geschikt indien snel en grondig reinigen gewenst is, doordat er geen inwendig bewegende aanwezig zijn.

Bovendien is triltransport uitermate geschikt voor breukgevoelige poeders, flakes en producten waar vet of vloeistof kan uittreden. Weet daarbij dat Dinnissen de eigen trilgoot heeft geoptimaliseerd, door deze over de gehele lengte te voorzien van toegangsluiken. Hierdoor is de trilgoot eenvoudig te inspecteren en snel handmatig te reinigen.

Bent u benieuwd of het slow tril transport waarde toe kan voegen aan uw processen? Neem vrijblijvend contact op met één van onze specialisten.

Tril transport in bedrijf
Triltransport verzetbaar
We’re proud to be trusted by the best producers in the world

We’re proud to be trusted by the best producers in the world

Onze uitdaging? 

Het optimaliseren van uw volledige proces

Dinnissen helpt u graag met het automatiseren en innoveren van uw volledige proces met oplossingen op maat. Dinnissen kan waarde toevoegen in elke processtap. Bekijk onze oplossingen per stap in het verwerkingsproces van poeders, korrels en granulaten:

Samen maximaliseren we de performance en efficiency van uw proces

Neem contact op voor een oplossing op maat