Gain in weight

Bij een batchmatig productieproces van enkele tonnen per uur kan Dinnissen u helpen met een tot op enkele grammen nauwkeurig doseer- en weegsysteem. In de praktijk betekent dit dat binnen één cyclus een microcomponent tot 2 gram nauwkeurig gewogen en gedoseerd kan worden. Deze resultaten zijn gevalideerd in onder andere de babyvoeding-, petfood- en wasmiddelenindustrie.

Bij het batchmatig wegen wordt het gewicht van een of meerdere grondstoffen gemeten in een weeghopper. Bijvoorbeeld door grondstoffen aan de weeghopper toe te voegen (indoseren) of door grondstoffen uit de weeghopper te verwijderen (uitdoseren). Bij het batchmatig wegen wordt vooraf het gewicht van de gewenste hoeveelheid grondstoffen ingesteld. Het in- of uitdoseren van de grondstoffen vindt in de eerste fase van het doseerproces grof plaats (grofdoseren). In de laatste fase vindt het in- of uitdoseren juist langzaam en met kleine hoeveelheden plaats (fijndoseren). Dinnissen ontwikkelde een zelf-lerend besturingssysteem om dit doseerproces optimaal te regelen en waar nodig automatisch bij te stellen. Kortom, het doseerproces is af te stemmen op actuele productcondities om zodoende de juiste doseersnelheid te regelen en de doseernauwkeurigheid te verhogen.

Wilt u weten hoe u nauwkeuriger kunt gaan wegen en doseren? Neem vrijblijvend contact op met één van onze specialisten.


Loss in weight

Dinnissen is in staat zeer nauwkeurig te wegen en te doseren bij continue processen.  Dit betekent in de praktijk dat er bij een hoofdstroom van bijvoorbeeld 1 ton per uur, tot op 1 kilogram microcomponent (vitaminen of probiotica) gedoseerd kan worden. Deze resultaten zijn gevalideerd in onder andere de babyvoeding-, petfood- en wasmiddelenindustrie.

Bij continu-wegen wordt een grondstof gemeten die per tijdseenheid door middel van een doseersysteem uit een weeghopper stroomt (loss-in-weight). Vooraf wordt via een weegmodule de afname van deze grondstof uit de weeghopper per tijdseenheid gemeten en in combinatie met een speciale weeg- en doseerbesturing berekend (Setpoint). De weeg- en doseerbesturing bepaalt op deze manier de uiteindelijke doseercapaciteit (de hoeveelheid grondstof die per tijdseenheid uit de weeghopper stroomt) en zorgt ook dat de weeghopper tijdig wordt bijgevuld. Het productieproces kan daardoor constant blijven verlopen, waardoor continu-wegen uitermate geschikt is voor continu-processen, zoals ovens, extruders en continu-mengers.

Wilt u weten hoe u nauwkeuriger kunt gaan wegen en doseren? Neem vrijblijvend contact op met één van onze specialisten.


Feeder valve overzicht
Feedervalve klepzijde
Feedervalve aandrijfzijde
Feedervalve open
Feedervalve Dinnissen
Feeder valve bovenzijde
Feeder valve Dinnissen

Feeder Valve

De Dinnissen Feeder Valve is een gemakkelijk reinigbare doseertechniek met een enorme capaciteitsrange. 

Het productievermogen van de innovatieve doseerklep kan moeiteloos worden ingesteld van enkele kilogrammen tot tientallen tonnen per uur. Dat maakt de Feeder Valve geschikt voor situaties, waarbij met één doseerelement een grote variatie aan producten wordt gedoseerd. De Feeder Valve is eenvoudig geconstrueerd met slechts één aandrijving. Dankzij de compacte inbouwhoogte is de doseerklep gemakkelijk in te bouwen in een nieuwe of bestaande opstelling. De compacte bouw en de eenvoudige constructie ervan minimaliseert het achterblijven van productresten en bevordert snel en gemakkelijk reinigen. De Feeder Valve verbruikt nauwelijks energie en is in veel sectoren toepasbaar. Hij combineert een hoge productiecapaciteit met hoge doseernauwkeurigheden, waardoor er kleinere doseer- en weegsystemen vereist zijn. De Feeder Valve is gevalideerd door vooraanstaande producenten van melkpoeder, cacaopoeder, creamers, suikers, weipoeders, lactose, premixen en babyvoeding.

Wilt u meer weten over de Feeder Valve en de systeemintegratie hiervan? Neem vrijblijvend contact op met één van onze specialisten.


Vloeistofdosering

Er is een grote verscheidenheid aan grond- en vloeistoffen denkbaar die tijdens het mengen of coaten in het productieproces kunnen worden toegevoerd. 

Denkt u hierbij bijvoorbeeld aan essentiële oliën en vetten, zuren, aroma’s, enzymen en vitamines. De te doseren hoeveelheid vloeistof kan hierbij variëren van enkele grammen tot honderden kilo’s per batch.

Tijdens dit proces stellen de viscositeit, stoltemperatuur en zuurgraad hoge eisen aan de apparatuur. Dinnissen bezit de juiste kennis om grond- en vloeistofsystemen te ontwikkelen die voldoen aan alle eisen van moderne doseersystemen. Weegsystemen, flowmeting en massaflowmeting worden afhankelijk van de toepassing en gewenste nauwkeurigheid voor zowel batch- als continu dosering ingezet. De frequentiegeregelde pompen zorgen dat de gewenste vloeistofdosering met de juiste snelheid verloopt. Afhankelijk van de toepassing worden de vloeistofdoseersystemen ingebouwd in een verwarmde en geïsoleerde omkasting of opgebouwd als een skid. Hierbij is een goede toegankelijkheid voor inspectie en onderhoud altijd essentieel.

Wilt u meer weten over onze vloeistofdoseringsoplossingen en de systeemintegratie hiervan? Neem vrijblijvend contact op met één van onze specialisten.

Vloeistofdosering
Vloeistofdoseerunit
Vloeistofdoseerunit petfood
Vloeistofdosering petfood
Vloeistofdosering luiken open
We’re proud to be trusted by the best producers in the world

We’re proud to be trusted by the best producers in the world

Onze uitdaging? 

Het optimaliseren van uw volledige proces

Dinnissen helpt u graag met het automatiseren en innoveren van uw volledige proces met oplossingen op maat. Dinnissen kan waarde toevoegen in elke processtap. Bekijk onze oplossingen per stap in het verwerkingsproces van poeders, korrels en granulaten:

Samen maximaliseren we de performance en efficiency van uw proces

Neem contact op voor een oplossing op maat