Pegasus Megamixer (front)
Pegasus Gravity mixing
Pegasus 1000MG uitrijdbare menger
Pegasus 3000 menger
Pegasus 7500 menger
Pegasus 4500 menger

Pegasus® Menger

U wilt snel en kwalitatief hoogwaardig mengen? Met het beste mengresultaat? En het meest optimale financiële rendement? 

Wellicht dat een compacte menger met een minimale mengtijd u dan veel extra marge oplevert. Zoals de Pegasus® paddel menger. Want deze ‘alleskunner’ kan dankzij de doordachte vormgeving nagenoeg elk type poeder, korrel dan wel geëxtrudeerde producten snel en effectief mengen, zónder productbeschadigingen.

Binnen slechts enkele seconden kunnen producten met een verschillende massa en samenstelling al homogeen worden gemengd. Tijdens dit proces kunt u via besproeiing zelfs vloeistoffen homogeen inmengen.

Wenst u méér capaciteit dan wel specifieke toepassingen, dan is wellicht de Pegasus® dubbelassige paddel menger een optie. Neem vrijblijvend contact op met één van onze specialisten.


Pegasus® Continu menger

Met de Pegasus® continu menger kunt u ondanks zijn relatief kleine afmeting toch grote producthoeveelheden snel en efficiënt mengen. 

Tijdens het continu mengen ontstaat er een consistent, hoogwaardig eindproduct waarbij u tegelijkertijd zowel vaste stoffen als vloeistoffen aan het basisproduct kunt toevoegen.

Deze Pegasus® menger wordt door zijn brede inzetbaarheid voor veel verschillende procestoepassingen gekozen. Bijvoorbeeld ook bij specifieke extrudeer toepassingen, waarbij tijdens de toevoer van een vooraf gemengd of gepreconditioneerd product een constante, hoogwaardige eindkwaliteit gewenst is.

Ook kunt u denken aan het toevoegen van dure additieven of specifieke ingrediënten. Vanzelfsprekend wilt u niet dat deze tijdens het proces of transport verloren gaan, dan wel dat ze uw complete productielijn verontreinigen. Met deze Pegasus® menger kunt u de noodzakelijk additieven nog net voor de verpakking toevoegen en is daarmee bij veel processen de perfecte menger.

Pegasus 7C-MG Menger
Pegasus 7C-MG Menger open
Pegasus 7C-MG Menger uitgereden

Pegasus D-Top met CIP-reiniging
Thermidor process
Thermidor process

Pegasus® Processing mengers

Bij veel productieprocessen kan het gewenste eindproduct vaak niet met standaard procesmachines worden gerealiseerd. 

Echter, de Pegasus® menger en -vacuumcoater voldoen vaak al wel aan de basis voorwaarden waaraan deze processtappen moeten voldoen. Met slechts minimale aanpassingen kunnen ze vaak de complexe processen al verwezenlijken. De Pegasus® (vacuüm)menger is daarmee een veelzijdige machine waarin meerdere complexe processen of processtappen gecombineerd kunnen worden. Sprekende voorbeelden hiervan zijn stoominjectie, drogen, koelen, mengen, het opbrengen van vloeistoffen en poeders, mengen onder beschermende atmosfeer en vloeistoffen op een drager zetten. Zelfs een combinatie van deze processen behoort tot de mogelijkheden, waardoor u slechts één machine nodig hebt voor de volledige productie van uw eindproduct.

Neem bijvoorbeeld het Thermidorsysteem waar stoom in meel wordt geïnjecteerd, om het daarna te drogen en te koelen. Op deze wijze wordt meel volledig gehygiëniseerd met slechts één enkele machine. Nog zo’n voorbeeld is de 5-in-1 Pegasus® menger, waar het basisproduct wordt gemengd en besproeid, de droge additieven als topcoat worden toegevoegd om het daarna in dezelfde processtap te drogen en te koelen. Indien gewenst zijn er ook nog andere procescombinaties mogelijk.

Wilt u meer weten over onze Pegasus® Continu en Processing mengers en de systeemintegratie hiervan? Neem vrijblijvend contact op met één van onze specialisten.


Pegasus®Vacuum core coating

De Pegasus® vacuüm core coater is ruim 25 jaar geleden door Dinnissen ontwikkeld om olie, als extra energie, in de kern van visvoer te verkrijgen. Met de destijds beschikbare machines was dat niet mogelijk.

De basis van deze vacuüm coater is de dubbelassige Pegasus® paddel menger. Hij voldoet hiermee aan alle specifieke voorwaarden om vloeistoffen en poeders in hoge of lagere dosering toe te voegen aan pellets, kibbels, kruimel, melen en andere poeders.

Door additioneel te vacumeren, kunnen vloeistoffen en eventuele geur- en smaakstoffen penetreren in de kern van het basisproduct. Dankzij dit vacumeren kunnen nu ook hogere vloeistofpercentages aan een basisproduct worden toegevoegd. Immers, door het vacuüm worden de additieven in het basisproduct opgezogen en zullen daarna niet meer vrijkomen.  

De Pegasus® vacuüm coater is ideaal voor de productie van aquafeed, petfood en de food industrie. Voor de food en petfood zijn er ook hygiënische uitvoeringen ontwikkeld, inclusief CIP-reiniging.  Voor speciale processen, zoals het toevoegen van aroma’s, wordt deze coater ook in de foodindustrie ingezet.

Bent u benieuwd hoe onze vacuüm coaters waarde toe kunnen voegen aan uw proces? Neem vrijblijvend contact op met één van onze specialisten.

Pegasus Vacuüm coater met sproeileiding
Pegasus Vacuüm coater open lab
Pegasus Vacuum Coating process
Vloeistofdosering
Pegasus 10VC LAB Menger
PG-10VC LAB Menger open
Pegasus vacuum process
Pegasus vacuum coater met bunker
Pegasus® Vacuum Coater
We’re proud to be trusted by the best producers in the world

We’re proud to be trusted by the best producers in the world

Onze uitdaging? 

Het optimaliseren van uw volledige proces

Dinnissen helpt u graag met het automatiseren en innoveren van uw volledige proces met oplossingen op maat. Dinnissen kan waarde toevoegen in elke processtap. Bekijk onze oplossingen per stap in het verwerkingsproces van poeders, korrels en granulaten:

Samen maximaliseren we de performance en efficiency van uw proces

Neem contact op voor een oplossing op maat