High-care big bags vullen
Dinnissen installation

High-Care Big Bag vullen

De D-TOPLINE uitvoering is speciaal ontworpen voor gebruik in hygiënische en high-care omgevingen. 

Daarom is er geen sprake van holle delen of van plaat-op-plaat bevestigingen in delen waar het product wordt bewerkt. Ook zijn horizontale oppervlakken gereduceerd om mogelijke productaccumulatie (ophoping) te minimaliseren. Het complete machinedesign is volledig geoptimaliseerd voor een maximale toegankelijkheid en reinigbaarheid van de componenten. Voorts is het aantal boutverbindingen geminimaliseerd en worden afhankelijk van de toepassing speciale EHEDG-bouten gebruikt.

Het Dinnissen-high-care-vulstation is ontworpen voor het ijkwaardig en ergonomisch vullen van Big Bags. Omwille van veiligheid worden de Big Bag ophanglussen bevestigd in een stabiel frame van open RVS-profielen. De geautomatiseerde Big Bag ophanghaken bewegen zich naar de operator toe voor een verbeterde ergonomie. De inloop van de Big Bag wordt met behulp van een opblaasbaar manchet aan de vulbuis gekoppeld. Deze vulbuis is voorzien van injectie- en afzuigsysteem en is zodanig dat product na-val niet mogelijk is. Tijdens het vullen kan de Big Bag nog extra gestabiliseerd worden door middel van een frequentie-gestuurd vibratiesysteem. Om de houdbaarheid van het product te verlengen, kan het vulstation uitgevoerd worden met stikstof-begassing en een automatische seal-unit. De afgevulde Big Bag wordt vervolgens volledig automatisch afgevoerd en kan naderhand op een pallet worden geplaatst. Afhankelijk van het product, type Big Bag en soort begassing kan een volledig geautomatiseerd vulstation maar liefst 10 Big Bags/uur afvullen. Het Big Bag-vulstation is tevens in een ATEX- en/of cleanroom-uitvoering leverbaar. 

Dinnissen informeert u graag over alle mogelijkheden. Neem vrijblijvend contact op met één van onze specialisten.


Big Bag vullen

Het Dinnissen Big Bag vulstation is ontworpen voor het ijkwaardig en ergonomisch vullen van Big Bags. 

Voor de veiligheid worden de Big Bag ophanglussen bevestigd in een stabiel frame, waarbij de Big Bag ophanghaken omwille van een verbeterde ergonomie geautomatiseerd kunnen worden. De inloop van de Big Bag wordt met behulp van een opblaasbaar manchet aan de vulbuis gekoppeld, die voorzien is van be- en ontluchtingsaansluiting. Tijdens het vullen kan de Big Bag door middel van vibratie nog extra worden gestabiliseerd. De afgevulde Big Bag op pallet wordt vervolgens handmatig of automatisch afgevoerd. Het vulstation is voorts nog uit te breiden met een automatische pallet-invoer. Afhankelijk van het product en type Big Bag kan een volledig geautomatiseerd vulstation tot 10 Big Bags per uur afvullen. Het Big Bag vulstation is ook leverbaar in een ATEX-uitvoering of als mobiele unit voor gebruik onder een silo-park.

Dinnissen informeert u graag over alle mogelijkheden. Neem vrijblijvend contact op met één van onze specialisten.

Big bag vulstations

High-care big bags vullen

Pre, post en inline-begassingssystemen

Dinnissen levert verschillende systemen voor de stikstof-begassing van een proces of verpakt product. 

Dit proces wordt vooral gebruikt voor het verlengen van de producthoudbaarheid. Echter, ook andere trajecten zijn van toepassing, zoals het voorkomen van een chemische reactie, een thermische productbehandeling en het bewerken van explosieve materialen.

Bij de houdbaarheidsverlenging van verpakte producten wordt er gebruik gemaakt van pre-gassing, inline-gassing en post-gassing. Bij pre-gassing wordt het product voor de verpakking in bijvoorbeeld Big Bags met stikstof begast. Deze begassingsvorm levert meestal de laagste rest-zuurstofwaarde op, maar vereist de meeste inbouwhoogte. Bij post-gassing wordt het product in de verpakking onder stikstof atmosfeer gebracht. Dit vereist geen extra inbouwhoogte, maar vraagt wel om extra vloeroppervlak. Bij inline-begassing wordt het product tijdens het verpakken begast. Deze vorm van begassen levert een goed resultaat bij een continu proces, maar verbruikt ook het meeste stikstof.

Afhankelijk van het gewenste percentage rest-zuurstof, de beschikbare ruimte en de aanwezige systeemcapaciteit adviseert Dinnissen u de juiste stikstof-begassing.

Wilt u meer weten over onze pre, post en inline-begassingssystemen en de systeemintegratie hiervan? Neem vrijblijvend contact op met één van onze specialisten.


Drum/container vullen

Het Dinnissen-vulstation voldoet ruimschoots aan de stringente hedendaagse stofemissie-eisen tijdens het vullen van drums en/of containers. 

Naast reguliere producten kunnen dit ook chemische of toxische stoffen zijn die onder de richtlijnen van de Europese REACH-verordening vallen. Mede daarom is het vulstation optioneel leverbaar met de Dinnissen Easy to Clean Feeder Valve, voor het uiterst nauwkeurig doseren van producten naar het vulstation of de verpakkingseenheid. Daarnaast is het geheel uit te breiden met een zeer nauwkeurig weegsysteem en een variant voor High-Care-zones in bijvoorbeeld de voedingsmiddelenindustrie.

Om aan al deze specifieke toepassingen te kunnen voldoen bestaat de basis uit een innovatieve, eenvoudig bedienbare vuladapter met een opblaasbaar manchet, dat de drum of container stofdicht afsluit. Optioneel biedt Dinnissen u ook een ruimte- en kostenbesparende hybride variant, waarbij u met één station heel flexibel verschillende verpakkingen kunt vullen. Mocht u meerdere drums willen afvullen met een minimale operatorhandling, dan kan het station van een draaitafel worden voorzien met ruimte voor een pallet en meerdere drums. Hierbij zorgt de unit met een speciaal hiervoor ontwikkelde zuignap dat de drums exact ten opzichte van de vuladapter worden gepositioneerd.

Het robuuste ‘custom made’ Dinnissen-vulstation is modulair opgebouwd en is bestand tegen intensief gebruik onder zware omstandigheden.

Wilt u weten hoe u efficiënter drums en/of containers kunt gaan vullen? Neem vrijblijvend contact op met één van onze specialisten.

Big bag vulstations
We’re proud to be trusted by the best producers in the world

We’re proud to be trusted by the best producers in the world

Onze uitdaging? 

Het optimaliseren van uw volledige proces

Dinnissen helpt u graag met het automatiseren en innoveren van uw volledige proces met oplossingen op maat. Dinnissen kan waarde toevoegen in elke processtap. Bekijk onze oplossingen per stap in het verwerkingsproces van poeders, korrels en granulaten:

Samen maximaliseren we de performance en efficiency van uw proces

Neem contact op voor een oplossing op maat