Complete zeefmachine
Centrifugaal zeefmachine wingdoor
Centrifugaal zeefmachine 4

Centrifugaal zeefmachine

Een van de door Dinnissen veel gebruikte zeeftechnieken is gebaseerd op het gebruik van centrifugaalkracht. 

Hierbij wordt het te zeven materiaal via een pneumatisch transportsysteem of door zwaartekracht in de zeefkamer gebracht, waar het materiaal tijdens het roteren wordt gezeefd. De productdeeltjes die klein genoeg zijn passeren de zeef, terwijl verontreinigingen en grotere deeltjes via een speciale uitgang worden afgevoerd. Dankzij de verschillende instelmogelijkheden, maasopeningen tot en met 30 μm en zeeflengtes, kunnen capaciteiten van enkele kilo's/uur tot meer dan 30 ton/uur met één machine worden verwerkt. Ook indien u nóg grotere producthoeveelheden wilt verwerken, dan biedt Dinnissen u specifieke oplossingen. Dit geldt trouwens ook voor andere eisen, zoals ATEX Zone 20, een speciale high-care-food-oplossing of de toepassing van een bepaald materiaal. Dankzij de ruim 500 geïnstalleerde installaties wereldwijd heeft Dinnissen op elke vraag een passende zeefoplossing.

Wilt u weten hoe u efficiënter en productiever kunt gaan zeven? En naar de integratie van de centrifugaal zeefmachine in uw proces? Neem vrijblijvend contact op met één van onze specialisten.


Tril zeefmachine

Voordat een product in een proces wordt verwerkt wordt er bij veel processen gekozen voor de inzet van een tril-zeefmachine. 

Deze ‘veiligheidszeef’ helpt producenten bij het bepalen van kritische controle punten (Critical Control Points). Denkt u hierbij aan de integratie in zakkenstortkabinetten of als toepassing onder silo- en Big Bag-uitdraagsystemen. Tijdens dit proces, dat wordt aangedreven via onbalanssystemen of vibratiemotoren, zijn de volgende bewerkingen mogelijk:

  • Scalpen: het aftoppen van een klein aandeel grove deeltjes uit een productstroom.
  • Controle: veiligheidsafzeving van verontreinigingen.
  • Fractioneren: het in diverse productfracties opdelen van een productstroom op basis van korrelgrootte.
  • Ontstoffen: het verwijderen van het stofaandeel in de productstroom.

Om tijdens deze stappen de gewenste productscheiding te verkrijgen wordt er veelal gekozen voor een vibrerend of tuimelend zeefgaas. Vanzelfsprekend zit er qua korrelgrootte een grens aan wat er mechanisch is af te zeven. Deze zeefmachines zijn vaak rond of rechthoekig uitgevoerd en leverbaar in diverse materiaalsoorten, inclusief specifieke reinigingsopties met lucht, impact of ultrasoontrillingen.

Trilzeefmachine 03
Trilzeefmachine 04
Trilzeefmachine
Trilzeefmachine 01
Trilzeefmachine 02

In-line zeefmachine

Specifiek voor het in-line afzeven via een pneumatisch onder- of overdruktransport, biedt Dinnissen u een brede variatie aan vibratie- en centrifugaal-zeefmachines.

Met behulp van deze zeeftechnieken kan er in een continu-proces een extra kwalificatiestap worden uitgevoerd. Een andere optie is dat bijvoorbeeld ook bulk-vrachtwagens via een in-line zeef worden gelost met capaciteiten van 20 - 30 ton/uur.

Wilt u weten hoe u efficiënter en productiever kunt gaan zeven? En naar de integratie van de tril zeefmachine of in-line zeefmachine in uw proces? Neem vrijblijvend contact op met één van onze specialisten.


Trommelzeef zijkant
Trommelzeef open
Trommelzeef aandrijfzijde
Trommelzeef
Trommelzeef achterzijde

Roterende trommelzeefmachine

Bij de productie van feed, petfood of aqua feed is kwaliteit van groot belang. 

Tijdens het proces worden er door een pers of extruder brokjes gevormd, om ze daarna te drogen, te coaten en te koelen. Daarna gaan de brokjes door een trommelzeefmachine, waar het product over een eerste zeefgaas wordt verdeeld en de ondermaatse delen (gruis en gebroken brokjes) worden afgescheiden. Vervolgens komt het product op een grover gedeelte van de zeeftrommel waar de goede brokjes doorheen vallen en de overmaatse delen (kluiten, samengekoekt product) via een uitloop worden afgevoerd.

De Dinnissen-trommelzeefmachines zijn, afhankelijk van de gewenste capaciteit, in meerdere bouwgroottes leverbaar. Ook zijn er extra grote varianten leverbaar voor het reinigen van grondstoffen. Bij deze variant worden alleen verontreinigingen (overmaatse delen) afgescheiden.

Wilt u meer weten over onze roterende trommelzeefmachines en de systeemintegratie hiervan? Neem vrijblijvend contact op met één van onze specialisten.

We’re proud to be trusted by the best producers in the world

We’re proud to be trusted by the best producers in the world

Onze uitdaging? 

Het optimaliseren van uw volledige proces

Dinnissen helpt u graag met het automatiseren en innoveren van uw volledige proces met oplossingen op maat. Dinnissen kan waarde toevoegen in elke processtap. Bekijk onze oplossingen per stap in het verwerkingsproces van poeders, korrels en granulaten:

Samen maximaliseren we de performance en efficiency van uw proces

Neem contact op voor een oplossing op maat